U prvoligaškom karavanu Republike Srpske više nema neporaženih ekipa, a za to se pobrinuo fudbaler Krupe Ognjen Krneta, koji je sa tri gola bio najzaslužniji za pobjedu svog tima protiv Slavije od 3:1.

Interesantno je da su sva četiri pogotka u ovom susretu viđena do 26. minuta i tu je bio kraj goleade.

-Bila je ovo za nas veoma važna utakmica poslije remija u Gradišci u prošlom kolu. Iskren da budem malo smo se i pribojavali Slavije, koja u dosadašnjem dijelu prvenstva nije doživjela nijedan poraz. Međutim, dobro smo otvorili utakmicu, veoma brzo postigli dva gola, a onda napravili jedini kiks na utakmici kada su gosti došli do penala. Srećom, nedugo poslije toga postigli smo i treći pogodak i onda je tempo igre opao, što nam je donekle i odgovaralo – naglasio je Krneta.

Sa ova tri gola Krneta je izbio na drugo mjesto liste strijelaca u tekućoj sezoni, a ispred njega je samo njegov klupski kolega Srđan Mrzić, koji je postigao gol više.

-Najvažnije je da smo došli do nova tri boda sa kojima smo ostali na čelu tabele, a najmanje je bitno ko je postizao golove. Ipak, drago mi je što sam nastavio da tresem mreže i što je Krupa i dalje najefikasnija ekipa u Ligi – nastavio je Krneta.

U narednom kolu Krupa će ugostiti najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone i povratnika u prvoligaško društvo, Laktaše.

-Biće to duel dva najubojitija napada i sigurno velika poslastica za gledaoce. Ujedno i prilika da savladamo još jednu ekipu koja je u samom vrhu tabele. Međutim, pokazali su da imaju odličnu ekipu i sigurno da nam neće biti nimalo lako – rekao je Krneta.

U Krupu je došao u zimskoj pauzi i nije se pokajao.

-Nisam pogriješio u izboru nove sredine, jer sam došao u sigurno jedan od najorganizovanijih klubova u Srpskoj, ali možda i u cijeloj BiH. Sve se zna danima unaprijed i nama igračima ostaje samo da treniramo i pružamo što bolje partije – dodao je Krneta.

“Glas Srpske”