Na izvještajnoj Skupštini Fudbalskog kluba Radnik dosadašnji predsjednik Predrag Perković podnio je ostavku na tu funkciju, a poslije toga njegov primjer slijedio je kompletan Upravni odbor.

Skupština je poslije toga prekinuta, a njen nastavak zakazan je za sutra, kada bi trebalo da bude poznato i ime novog predsjednika bijeljinskog premijerligaša, ali i članova Upravnog odbora.

– Ostavku sam podnio prvenstveno zbog loših rezultata. Naime, obećali smo da ćemo ostati u Premijer ligi, ali smo to uspjeli tek administrativnim putem i smatrao sam moralnom obavezom da odem. Uz sve to dolaskom nove gradske vlasti u Bijeljinu kasnio je dotok novca iz gradskog budžeta i to je razlog zašto se igračima, trenerima, ali i ostalim u klubu kasni sa isplatom dvije plate. Nadam se da će se pronaći neko rješenje i da će Radnik nastavio normalno da funkcioniše – istakao je Perković.

Iz Gradske uprave je stigao kratak odgovor da to nije istina i da Bijeljina u ovom trenutku ništa ne duguje fudbalskom klubu.

– Sva dugovanja prema Fudbalskom klubu Radnik Gradska uprava Bijeljina redovno je izmirila zaključno sa 31. majom 2021. godine – naveli su iz grada.

Bez obzira ko od dvije strane bio u pravu vrijeme neumitno curi, jer se ovih dana već trebalo krenuti sa pripremama. Naredna sezona u Premijer ligi počinje već 17. jula, a za pripreme treba najmanje pet do šest sedmica. Situacija je dodatno složenija, kada se zna da se igračima duguje, ali i da samo njima devetorici od onih, koji su završili prvenstvo nije istekao ugovor.

Pitanje je ko će se u ovoj situaciji i prihvatiti da sjedne u predsjedničku fotelju, a za sada niko ne licitira sa imenima kandidata. Kada je krajem decembra 2019. godine iz Radnika otišao Mladen Krstajić, a na njegovo mjesto došao Perković kao jedan od kandidata se spominjao predsjednik nekadašnjeg prvoligaša Srpske, Sloge iz Gornjeg Crnjelova Zlatko Krbanjević. Možda u njemu treba tražiti budućeg prvog čovjeka bijeljinskog premijerligaša, koji je još samo prije dvije godine igrao u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Jagodić

U finišu prvenstva na klupu Radnika doveden je iskusni stručnjak Vlado Jagodić. On je sa klubom postigao dogovor da ekipu vodi do kraja sezone, uz mogućnost da se ona nastavi na još godinu dana ako se obezbijedi opstanak. Radnik će biti i naredne sezone premijerligaš, ali je u eliti BiH ostao administrativnim putem nakon što Mladost nije dobila licencu za takmičenje, tako da je neizvjesno da li će ekipu u narednom prvenstvu voditi Jagodić ili neko drugi.

“Glas Srpske”