Zvijezda 09  novi premijerligaš počela  je spremanja za viši rang. Kao što je bilo najavljeno novi trener je Milan Đuričić umijesto Miodraga Pantelića koji ne posjeduje UEFA profi licencu koja se traži za trenera u bh elitnom rangu takmičenja.

Novi trener  je sa saradnicima sačinio plan rada. Pošto nova sezona počinje 21. ula, pripreme treba da počnu 10. juna. Upućen je zahtjev FS RS da preostale dvije utakmice sa Drinom i Teksticem budu odigrane ubrzanim terminima.
Novi trener će sačiniti i spisak igrača koji treba da budu angažovani kako  bi se ekipa uspiješno takmičila u ovom rangu.
-Zadržaćemo većinu igrača  koji su izborili premijerligaški status. Naravno  da ćemo angažovat pored iskusnijih i neke mlađe snage. Nekim igračima sno se zahvalili i zeleno svetlo za odlazak su dobili: Delimir Bajić,  Dragiša Stanić, Davor Arnautović, Nikola Mazić. Damjan Krajišnik je  blizu Radničkog iz Niša. Golman Vasilije Kolak se vratio sa pozajmice iz Travnika i za njega veliki interes pokazuju Mladost iz Doboja kod Kaknja i Sloboda iz Tuzle. U pregovorima smo sa nekim igračima, ali o imenima ćemo  kad isti budu okončani. Vjerujem da će sve biti gotovo i spremno na vrijeme – kaže predsjednik kluba Boris Stanišić.
Mijodrag Jakovljević