Piše: Miro Bjelić 

Dobro sam upoznat sa slučajem „FK Džaja“ u kojem su kolaterlana šteta FK Borac i Grad Banjaluka. Nakon svega što se izdešavalo, i prelaskom Borca u niži rang takmičenja, Banjaluka je postala sportska provincija!

Mene samo čudi što akteri cijele priče ne govore istinu i što se ona krije od javnosti, građana, navijača i simpatizera kluba.

Svovremeno još 2004. godine tada član Uprave Žare Dimitrijević je došao kod mene i izjavio da je slučaj Džaja riješen. Glišićima će biti uplaćeno 150.000 maraka i riješen problem. Zašto nije, zbog čega je nekome bilo u interesu da to ve stoji do danas, lako je pričati, ali činjenica da je dug od nekoliko desetina hiljada maraka prerastao u milionski. Zar se tako voli Borac?

Odmah da kažem, FK Džaja tu nije kriv! Ko bi se odrekao presude i miliona. Postoji li takav, oni su samo iskoristili sve ono što im je ovaj provincijski grad ponudio i objeručke prihvatili!

Slučaj, ako ga ima, treba se riješiti na relaciji SBB stranka (Fahrudin Radončić), odnosno njegovi sateliti u Banjaluci Muhamed Ibrahimbegović Fišer i Admir Čavka, poslanici u Narodnoj Skupštini RS.

Mislim da je najveći krivac u cijeloj priči grad Banjaluka! Izuzev vladavine Rajka Kasagića, dozvolili su da sve što valja propadne! Imate KK Borac, FK Borac, ŽKK Mladi Krajišnik, BK Slavija, a sad će na red doći i RK Borac.

Ovoj vlasti su sport i kultura zadnja rupa na svirali!

Nekada su o sportu odlučivali Muslimani i Hrvati, a Srbi su bili nijemi posmatrači, kao što su i sada, ali sada odlučuju, pa ih krivica nemože mimoći.

Šta radi Savjet za sport Grada, pa najlakše je raspodjeliti budžetska sredstva, ali kako ne mogu skontati da Borac svake druge nedjelje treba gledati 5.000 gledalaca. To treba da im bude vodilja, ali oni to teško mogu dokučiti….Banjaluka mora imati premijerligaša, čast Krupi, ali to nije to….