Trend gašenja fudbalskih klubova u Srpskoj nastavlja se čini se jačim tempom, nego ikada do sada!

Posljednji u nizu jeste Partizan iz Kostajnice, član regionalne lige Grupa Zapad, koji je obavijestio komesara za takmičenja Vitomira Misimovića, da zbog teške materijelane situacije, malog fonda igrača, nedostatka mladih koji svakim danom odlaze na Zapad, odustaju od takmičenja! Misimoviću ništa drugo nije preostalo, već da obavijesti Goricu iz Šipova, da u nedjelju neće biti fudbala, da neće doći službena lica kako bi se izbjegli dodatni troškovi, jer tima iz Kostajnice više nema…..

Nažalost, tako je svaki rang Republike Srpke ostao skrnavljen, počevši od Sloge iz Gornjeg Crnjelova u eliti, preko Karanovca na drugoligaškom Zapadu, pa sada do Partizana. Sigurno da će kvaliteti braće Delismajlović, Steve Kovačevića….i ostalih nedostajati fudbalu Srpske, ali stvarnost je drugačija.

Na kraju pitamo odgovorne u FSRS da li je i ovo njihova pobjeda, kada klubovi gotovo dan za danom nestaju, ili se svodi na onu dobro izvaganu Kovačevićevu koju je ponovio više puta: “Imam 280 kluba (sada već 260), i kad ostanem sa 100, ja sam Bog!”

Nedaj Bože da čekamo ta vremena…..