Fudbaleri Kozare ugostili su Ljubić iz Prnjavora u posljednjoj provjeri pred početak prvenstva za obje ekipe u Prvoj ligi Republike Srpske i ostvarili pobjedu od 3:2.

Od početka utakmice Kozara je bila agresivnija i orijentisana ka golu protivnika i već u 10. minuti Malbašić postiže gol za vođstvo Kozare od 1:0. Šanse za Kozaru se redaju, priliku da povećaju vodstvo Kozare propuštaju Eskić, Malbašić i Lolić. U 20. minuti Šikanjić prebacuje loptu do Eskića koji postiže gol i Kozara vodi sa 2:0.

Ne predaju se ni gosti iz Ljubića, i tek što je završila pauza za osvježenje, u 23. minuti nakon odličnog prodora Bosnić šutira sa ruba šesnaesterca i smanjuje rezultat na 2:1. Igra se otvoreno, Batar ne uspijeva u 40. minuti da ugura loptu u gol i do kraja poluvremena rezultat ostaje nepromjenjen.

Ne opada ritam utakmice ni u drugom poluvremenu, iako oba trenera prave po nekoliko izmjena. Kozara je agresivnija, pokušavaju Šikanjić i Eskić, ali i uzvraća i Ljubić preko Novakovića. U 68. minuti Šikanjić se najbolje snalazi poslije gužve u šesnaestercu gostiju i postiže gol za vođstvo Kozare od 3:1.

Očekivao se kraj utakmice, Rađenović koristi nesmotrenost odbrane Kozare i postiže gol za konačnih 3:2.