Generalka dvije Slobode, odigrana u Novom Gradu završena je bez pobjednika 1:1!

Pogodak za prvoligaša s “Mlakvi” postigao je Arežina iz slobodnog udarca sa 25 metara, dok je strijelac za goste bio mladi Dejan Milanović. Ovom fudbaleru je svega16,5 godina, a u pet  nastupa za seniorski tim postigao je dva pogodak, mada igra na štoperskoj i bekovskoj poziciji.

U Novom Gradu bila je dobra fudbalska predstva, sa mnogo dinamike i borbe na trenu kao da je riječ o prvenstvenoj utakmici. Rezultat meča je realan, mada su gosti iz Mrkonjić Grada na terenu djelovali uvjerljivije. Iako su igrali čak bez četiri standarda prvotimca: Miladinića, Babića, Dedića i Mitrića. I ovaj  meč je pokazao da mladi tim Slobode ima potencijal i kvalitet, i da su čelnici Fudbalskog saveza Republike Srpske olako “precrtali” Mrkonjiane kada su “krojili” Prvu ligu.

Šef strčnog štaba mrkonjićke Slobode Igor Mirković zadovoljan je igrom i rezultatom svoje ekipe u Novom Gradu.

 -Mislim da smo bili ravnoprvan, ako i ne bolji protivnik na terenu. Domaćem sastavu nismo dozvolili ni jedan šut u okvir gola iz igre. Naravo, ako se izuzme udarac iz slobodnog udarca i gol Arežine. I mi smo pogodak dali nakon prekida. Moram priznati da i mi nismo imali neke sjajne šanse iz igre, jer je nedostajala mirnoća u završnici. Mada je bilo lijepih akcija. Nedostake ćemo pokušati otkoloniti u narednih sedam dana koliko nam je ostalo do meča u prvom kolu sa Progresom iz Kneževa. Prva utakmica u šamiponatu je po pravilu najteža, ali ja sam optimista i vjerujem u naš dobar rezulat –kaže Mirković.

Strateg Mrkonjićana ima i riječi hvale za izabranike trenera Vraneševića i čelne ljude Slobode na čelu sa predsjednikom Bosančićem.

-Sloboda je jedna mlada ekipa, sigurno je da imaju perspektivu sa trenerom Vraneševićem sa kojim sam bio i nekada saigrač. Želim im sve najbolje u narednoj sezoni, koja sigurno neće biti laka, jer će konkurencija u Prvoj ligi biti izuzeteno jakatvrdi Mirković.

S druge strane starteg Slobode iz Novog Grada Duško Vranešević nije bio pretjerano zadovoljan izdanjem svog tima.

-Generalkom nisam zadovoljan, a ni igrom iz drugog poluvremena. U narednih sedam dana treba popraviti mnoge stvari, i odnos prema dresu, jer nas na premijeri čeka Slavija, jako neugodan protivnik – poručio je Vranešević.

Sloboda (NG): Trako, Stojnić, Dodig, Kostadinović, Bubić, Arežina, Palić, Vejnović, Živanić, Antonić, Traivan. Još je igrao: Plavulj.

SLOBODA(MG): Kačevenda, Nenad, Zec, Janković, Gračanin, Vučković, Đaković, Mirković, Nikić, Lazendić, Amović. Još su igrali: Soldat, Milanović, Gajić, Savanović, Pucar.

Tekst i FOTO: Slobodan Dakić