Kotorvaroški fudbalski veterani su proteklog vikenda učestvovali na “Turniru prijateljstva” u Đurđevu povodom jubileja 100 godina postojanja FK Bačka, gdje su osvojili drugo mjesto u konkurenciji četiri ekipe.

U polufinalu su Kotorvarošani golovima dvostrukog strijelca Varošića i Teinovića savladali ekipu Zadrugar iz Donje Trepče, dok su finalu poraženi od domaćina, koji je u prvom susretu nadvisio veterane iz Apatina.

Za najboljeg igrača i strijelca proglašen je Damir Varošić, dok je epitet najboljeg golmana ponio Damir Desnica iz Apatina.

Sve utakmice su igrane na stadionu FK Bačka, a pehare i diplome kapitenima ekipa i najuspješnijim pojedincima uručio je predstavnik domaćina Radenko Šarović.

-Bratske veze sa veteranima iz Kotor Varoša, Donje Trepče i Apatina su učvršćene nakon ovog turnira, a iskreno se nadam da će on postati tradicionalan i da su naši sportski prijatelji iz Republike Srpske ponijeli lijepe uspomene iz Đurđeva – istakao je Šarović.

Predstavnik ekipe veterana iz Kotor Varoša Boris Novaković pohvalio je gostoprimstvo domaćina i izrazio zadovoljstvo što su u društvu bratskih ekipa obilježili vrijedan jubilej.

-Sve čestitke domaćinu na organizaciji, jer su se potrudili da nam boravak u Đurđevu ostane u lijepom sjećanju, a sa sigurnošću mogu reći da ćemo uložiti maksimum napora da ih na najbolji mogući način ugostimo na našem tradicionalnom turniru krajem septembra – naglasio je Novaković.

Tokom boravka u Vojvodini Kotorvarošani su posjetili golf centar, koji se prostire na površini od 38 hektara.

U okviru ovog kompleksa nalazi se izgrađen golf teren sa devet polja, a Kotorvarošani su iskoristili priliku da uz pomoć obučenih trenera naprave svoje prve korake u golfu.