Novi predsjednik Gradskog fudbalskog saveza Gradiška Mihajlo Kosović, istakao je da će nastojati da u narednom periodu radi na rješavanju ključnih problema u gradiškom fudbalu, sa kojima se susretao i kao predsjednik kluba Sloge DIPO iz Gornjih Podgradaca.

– Sve je manje stanovnika u ruralnim područjima pa samim tim i manje djece koja mogu i žele da treniraju fudbal u lokalnim klubovima, što daje zadatak Gradskom fudbalskom savezu i klubovima da još aktivnije rade na popularizaciji fudbala i stvaranju boljih uslova za treninge i takmičenja – rekao je Kosović, koji je na funkciji predsjednika Gradskog fudbalskog saveza naslijedio Iliju Gigovića, koji je iz ličnih razloga podnio ostavku na ovu funkciju.

Kosović je kao dodatne probleme apostrofirao i sve manji broj fudbalskih sudija i delegata, ali i licenciranih trenera.

Istakao je da je plan da se oživio rad Organizacije fudbalskih trenera, kao tijela Gradskog fudbalskog saveza koje će upravo raditi na edukaciji stručnog trenerskog kadra.

Kosović je naveo da su u toku priprema za nastavak takmičenja Gradske fudbalske lige, te najavio da će 2. februara biti izvučeni i parovi polufinala Kupa Gradskog fudbalskog saveza Gradiška. U polufinale Kupa plasirali su se Torpedo Cerovljani, Biseri Čatrnja, Bratstvo Kozinci i prošlogodišnji osvajač Kupa Omladinac iz Brestovčine. Prvi polufinalni susreti planirani su za 4. mart, revanš utakmice početkom aprila, a veliko finale na Gradskom stadionu “Velimir Sombolac” biće odigrano u okviru obilježavanja Dana grada, 23. ili 24. aprila.

“RTV Gradiška”