Na konstituirajućoj sjednici Nadzornog odbora ŽRS za predsjednika je izabran Milan Mićić iz Doboja. Podsjetićemo  Komisija za izbor i imenovanje ŽRS je između 29 kandidata koji su konkurisali za članove Nadzornog odbora predložila a Skupština akcionara na sjednici održanoj 24. 05. 2019. godine izabrala pet članova Nadzornog odbora i to  Milana Mićića, Mladena Lazarevića, Dijanu Kalenić, svi iz Doboja, Branislava Dabića iz Banja Luke te Aleksanda Ignjića iz Stanara.

Za novi saziv konkurisao je dosadašnji član i poredsjednik prof. dr. Ratko Đuričić ali Đuričić, zbog umješanosti i odgovornosti za organizzovani kriminal  u ovom preduzeću, nije ušao među pet kandidata za novi saziv Nadzzornog odbora ŽRS. Upućeni su sa čuđenjem propratili informaciju što se  mjesto u Nadzornom odboru našlo za dvoje članova prethodnog saziva koji su jedanko odgovorni za organizovani kriminal u ŽRS kao i Đuričić. Nadzorni odbor je nebrojeno puta, kako usmeno tako i pismeno upozoravan o pojavama ioorganizzovanog kriminala kojima su desetine miliona isisavane izz ŽRS što je dovelo do obezvrijeđivanja kapitala koji je sa 400 pao na svega 50 miliona KM.

Savanović je za vrijeme mandata generalnog direktora, štićen od Nadzornog odbora, Ministra, i drugih odgovornih lica, vršio rasprodaju zemljišta i kapitala u vlasništvu ŽRS, tako je za samo 40.000 KM prodao zemljište uz samu prugu u stanici Vrbanja. Izvjesni Rudić iz Laktaša je u mandatu Savanovića i Đuričića posato gruntovni  vlasnik zemljišta ŽRS površine nekoliko hektara iza ŽAS Banja Luka koje je u mandatu generalnog direktora Sretena Telebaka dato u zakup banjalučkoj firmi ”Jupiter Lain” vlasništvo tadašnjeg Rudćevog poslovnog partnera Radovana Vidakovića iz Turbeta.

Nadzorni odbor je na konstituirajućoj sjednici održanoj dana 27. 05. 2019. godine produžio na još dva mjeseca mandat dosadašnjim vršiocima dužnosti Zoranu Ilinčiću na mjestu v. d.  generalnog a Draganu Zelenkoviću i Igoru Vasiljeviću na mjestima v. d. izvršnih direktora za operacije odnosno infrastrukturu.

Narednih dana bi trebala biti održana konstituirajuća sjednica Odbora za reviziju u koji su izabrani Jela Rikalo iz Trebinja, Ljubiša lukić i Vladimir Stanimirović, oba i Doboja. Prema očekivanjima se očekuje da za predsjednika Odbora bude izabrana Jela Rikalo kako zbog stručnosti tako i kontituiteta. Odbor bi poslije konstituisanja trebao imenovati predloženog Milana Žigu za direktora Odbora interne revizije.

Na dan konstituianja Nadzornog odbora se vidjelo da se organizovani kriminal i najteži oblici privrednog kriminala nastavljaju pod dirigentskom palicom Dragana Savanovića. Postupajući po Savanovićevom nalogu stari/novi v. d. generalnog direktora Zzoran Ilinčić je donio nezakonitu i kažnjivu odluku da se, pored činjenice što im je prestao radni odnos,  u radnom odnosu zadrže brojni zaposleni među kojima i rukovaoc građevinskih mašina Miodrag Jokić na radnom mjestu stručnog saradnika. Jokić je dana 27. 05. 2019. godine za protiv uslugu potpisao prijem vozila vraćenih sa opravke iz Čakovca. Uz Jokića prijem je potpisao penzioner Živko Rudić, donedavni republički inspektor iz Republičke uprave za inspekcijske poslove radno angažovan u ŽRS. Predlagač da se specijalna željeznička vozila prime sa popravke je Dragan Mijatović diplomirani inženjer rudarstva na radnom mjestu direktora Sektora infrastrukture u ŽRS. Iz Komisije za prijem specijalnih željezničkih vozila sa opravke iz Čakovca je izbačen Stojan Kela jer je dokazao da su točkovi prilikom obrade pokvareni pa su navarivani pa ponovo tokarteni na određene dimenzije. Interesantno je da je prije nekoliko godina na prijedlog republičkog inspektora Živka Rudića Ministarstvo saobraćaja Republike Srpske iz istih razloga, navarivanja  točkova istih vozila zbog kvara prilikom tokarenja, oduzelo licencu preduzeću ”Magerl” iz Banja Luke. Danas je na prijedlog istog toga penzionera Živka Rudića dopušteno popravljanje pokvarenih točkova. Naredno vrijeme će pokazati dali su tačne pretpostavke   da ŽRS i dalje podmićuju inspekciju rada preko bivšeg inspektora Rudića ili nekoga drugog.

Bilo kako bilo prugama ŽRS će saobraćati specijalna vozila sa varenim točkovima i to će trajati sve do tragedije, a najtragičnije što su o tome svi baš svi informisani od MUP RS, SIPA, OBA, pravosudnih organa svih nivoa, svih nadležnih u resornom Ministarstvu, inspekcijama, Vladi do najviših nosioca političkih funkcija. Sve do nove tragedija, da ne spominjemo milione koji su na ovaj način isisani iz ŽRS. Jedina i prava riječ s a b o t a ž a.