Do kraja takmičenja na drugoligaškom “zapadu” ostalo je da se odigraju dva kola, a manje-više sve se zna. Ono što je privuklo našu pažnju, jeste delegiranje delegata u proteklih 28 kola.

Komesar za takmičenje u ovom rangu je Mile Mandić, čovjek sa brojnim funkcijama, a između ostalih i predsjednik PFS Prijedor.

U analizi, koju smo uradili, vidljivo je da su “njegovi” delegati iz PFS Prijedor najbolji. Istina, ima ih najmanje, ali svi su išli maksimalnih 11 puta na utakmice lige. Tu je naravno i PFS Gradiška, a izgleda da su “najslabiji” delegati iz PFS Banja Luka i Doboj.

Po 11 puta delegirani su: Mladen Ličina, Bojan Milanković, Mladen Stupar (svi PFS Prijedor), Vitomir Misimović, Zoran Vujat i Siniša Stojčić (svi PFS Gradiška). Delegati na 10 utakmica su bili: Vedran Francuz, Bojan Topić (PFS Banja Luka), Vlado Marković  i Siniša Đurić (PFS Doboj), po 9 puta: Dragan Aleksić,Branko Tripić (PFS Gradiška), Ljubiša Ćelić, Predrag Pajić, Goran Stojanović, Mario Đuran, (PFS Doboj), a na 8 utakmica delegirani su: Mladen Aleksić, Mićo Blagojević, Predrag Jevtić, (PFS Doboj), Goran Balaban, Veljko Radovanović,  (PFS Banja Luka), Dejan Tomić, Ilija Smiljanić i Slavoljub Žujić (PFS Gradiška).

Na ovoj ligi ima ukupno 24 delegata, od toga : 9 PFS Doboj, 8 PFS Gradiška, 4 PFS Banja Luka i 3 PFS Prijedor. Statistički gledano, prosječno po delegatu, najbolji prosjek ima PFS Prijedor, odakle dolazi i komesar Mandić, nevjerovatnih 11,00, pošto su jedina tri delegata: Ličina iz Prijedora, Stupar iz Novog Grada i Milanković iz Kozarske Dubice išli po 11 utakmica. Razumljivo, slijedi PFS Gradiška sa prosjekom 9,37, PFS Banja Luka sa 9,00, a posljednji je PFS Doboj sa 8,88.

ADMINISTRATIVAC FSRS ZABRLJAO

Na listi delegata je i Zoran Vujat, jedan od administrativaca u FSRS. Na utakmici 28. kola drugoligaškog “zapada”, Ljubić – Sloga, koja je odigrana još u nedjelju, Vujat još nije zaključio delegatski izvještaj. Za ovo se dobija slaba ocjena. Ostaje da se vidi kako će reagovati komear Mile Mandić. Kladionica je otvorena…