U Opštinskoj ligi Laktaši – Srbac – Prnjavor u režiji PFS Gradiška i dalje vlada haos i anarhija! Ne zna se niti ko pije niti ko plaća, ali jedno je sigurno, fudbal je u drugom planu!

Tako, umjesto predviđenih pet, odigrane su samo dvije utakmice. Na teren su istračli Nožičko i Bratstvo (2:2), te Polet i Crni Vrh (2:3).

Duel Biseri – Budućnost nije odigran jer sastav iz Lišnje se ugasio, onaj u Kosjerovu takođe, jer Milan se ugasio, a njihov rival Borac iz Šibovske igra u Područnoj ligi Banjaluka.

Isto tako i meč u Bajincima nije odigran, jer Mladost nastupa u „bundesligi“, pa su gosti iz Prebljeza „debelo nategnuti“ od nekoga da i u onako teškim uslovima skoknu do Bajinaca onako!

I na sve to, ekipa Crvene Zemlje je slobodna u 2. kolu! Parodija, komedija, ili tragedija, presudite sami…..

Da sve dobije još tragičnije primjene, u „comet sistemu“ više se ne vode Milan, Biseri, Mladost Bajinci i Borac Šibovska!

Ali to nije spriječilo „umne glave“ prije svih Đorđa Starčevića i Miloša Brkića da u Bajince pošalju službena lica (delegat i sudije) kao i gostujuću ekipu (Vrbas), a sve u terminu utakmice kada je Mladost igrala sa Mladost Farmaprom iz Zalužana (1:2)!

Očigledno da se u PFS Gradiška nisu još uvijek pomirili sa gubitkom dva kluba, ali njih od Bajinaca i Šibovske treba da zabrine činjenica da im je pred gašenjem još najmanje 5-6 klubova.

Slanjem službenih lica u Bajince vjerovatno u PFS Gradiška smišljaju još jednu podvalu, jer sve bitke sa PFS Banjaluka za zelenim terenom su izgubili, ali otežavajuću okolnost u svemu može im biti i presuda izrečena iz kancelarije FSRS, koja je kažnjavajući Draška Ilića oslobodila FK Mladost Bajinci i FK Borac Šibovska bilo kakve odgovornosti po tužbi koja je došla iz PFS Gradiška. Oslobađajućom presudom izbijeni su svi aduti Starčeviću i istomišljenicima da pokuša ugasiti klubove koji se i više nego uspješno takmiče u Područnoj ligi Banjaluka.

Hoće li konačno usijane glave u Gradišci shvatiti da su poraženi, i okrenuti se fudbalu, i pokuašti spasiti što se spasiti može, jer ovako u nečijem privatnom ratu, svi gube osim Starčevića, Brkića, Kovačevića. Oni se „hrane“ ovakvim sporovima, a fudbal nam izumire. Dobrodošli u fudbalsku Republiku Srpsku….