U Kolektivu iz Međaša, članu Prve opštinska lige Bijeljina grupa „Istok“ gaje velike ambicije u drugom dijelu prvenstva, jer žele da se bore sa Batkovićem i Drinom iz Batra za titulu prvaka i prelazak u viši rang, u Četvrtu ligu RS grupa Semberija

Poslije  jesenje polusezone  Batković i Kolektiv imaju po 30 bodova, a Drina 28. Druge ekipe su mnogo zaostale i ne mogu ih ugroziti.

U pauzi redove Kolektiva je napustio golman Milomir Joksimović (Borac Trnjak) i Đuro Lakić, koji nije odigrao ni jednu utakmicu (otišao u Pobijedu iz Triješnice). Urava nije sjedila sktštenih ruku već se dala na posao.

-Želili smo da pojačamo konkurenciju za svaku poziciju. U naše redove smo doveli četiri pojačanja, a možda stignu još dva iskusna igrača. Bili smo deficitarni sa mladim igračima do 21-e godine. Angažovali smo Nemanju  Radića (Zvijezda 09 Etno Selo Stanišići), Dragana Gospavića (Glogovac)  i golmana Nikolu Draška koji je prošao sve selekcije Bijeljinskog Radnika .U naše redove je došao i iskusni golman Milan Simić (Proleter Johovac). Sad imamo tri golmana jer je ostao i Semir Šindrić. Velika pojačanja su povratak na teren Puhalca i Kovača koji su sanirali povrede. Trener Goran Jandrić  će prozivku  izvršiti 11. februara, naravno ukoliko to vremenske prilike dozvole –kaže Dragan Njegić, potpredsjednik kluba.

Mijodrag Jakovljević