Piše:Miro Bjelić

Banjaluka je, ne tako davno, u odnosu na broj stanovnika bila, odmah iz Splita, najsportskiji grad u bivšoj Jugoslaviji

E, sad, pitam ja Vas, ko danas vodi banjalučki sport? Moj odgovor na to pitanje je da danas sport u Banjaluci vode osobe željne lične afirmacije i koje su tu isključivo radi svojih interesa. I, naravno, gubitnik je grad Banjaluka!

Koga je briga za klub, ruši Milu!

Pogledajte samo fudbal gdje je nekoliko banjalučkih klubova ispalo u niže rangove takmičenja.

Prije godinu dana FK Borac je izbačen iz Premijer lige BiH u Prvu ligu Republike Srpske zbog nepoštovanja pravila koja su propisali FIFA i UEFA, to jest, neplaćanja stvorenih obaveza. Pitam se zašto Borac nije na vrijeme uplatio te dugove, u propisanom roku, već je to uradio nekoliko dana kasnije? Naravno da su zbog toga uslijedile sankcije u vidu izbacivanja u niži rang! Meni nije jasno zašto se, ako je već plaćeno sa tih par dana zakašnjenja, sve to nije moglo uraditi u propisanom roku? Izbjegli bi na Gradskom stadionu sramotu, a možda ovog ljeta i igrali u nekom evropskom takmičenju!

Ko je za to kriv i da li je neko odgovarao? Nije niko!

Ovog proljeća su iz svojih liga ispali Krupa, BSK, Naprijed… i niko da se zapita šta se to dešava?!

A razlog je i više nego očigledan, više su vremena proveli razmišljajući kako da skinu predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske, Milu Kovačevića! Koga briga za klub, bitno je skinuti Milu!

Seoska zabava

Nisam ja zaboravio ni rukomet, a i tu imam jedno pitanje. Koja je razlika između Borca sa budžetom od 800.000 KM i Izviđača iz Ljubuškog koji ima duplo manji budžet, 400.000 KM?

Razlika između te dvije cifre je zaista ogromna ali… Izviđač je sa ovim budžetom prvak BiH i automatski učesnik Regionalne SEHA lige, a i sve mlađe selekcije Izviđača su prvaci BiH.

Sa druge strane, Borac je osvojio Kup BiH, a tek poneka mlađa selekcija je učestvovala na završnim turnirima za prvenstvo BiH!

Na posljednjem kadetskom prvenstvu održanom u Brčkom Borac nije učestvovao jer je trener te selekcije rekao kako je u Brčkom “seoska zabava”!

Ovim postavljam javno pitanje čelnicima kluba “Ko vodi politiku u RK Borac, trener ili uprava?” U ovom slučaju je to, izgleda, trener jer Upravno odbor uopšte ne postoji! Volio bih da me neko javno prozove i odgovori na ovo pitanje pa da otvorimo front o stanju u Borcu!

Marinko je odbačen kao otirač za cipele!

Pitanje za Upravni odbor kluba, a može i za Vladimira Brankovića i Sašu Kondića…

Nedavno su njih dvojica u prostorijama kluba ugostili gradonačelnika Banjaluke, Igora Radojčića. Na tom prijemu nije bilo nikoga iz Upravnog odbora, čak ni Marinka Umičevića koji je taj dan bio u Banjaluci! Pitao sam ga zašto nije bio na tom prijemu, a on mi je odgovorio “da popušim”!

Moj Marinko, zar ti nije jasno da su te iz Borca odbacili kao otirač za brisanje poda! Kad već nisi doveo policiju kako si htjeo i planirao, sada te tjeraju iz Borca!

I to je istina!

Predsjedniku Saši Kondiću i njegovom ortaku iz UO Borca treba gradonačelnik iz privatnih razloga jer pravi zgradu na zemljištu “Incel-Ada”, a slično je i sa Vladimirom Brankovićem. Wih dvojicu Borac uopšte ne interesuje!

Dovedite policiju u klub i ja ću se javno izviniti za sve što sam rekao!

U ona dobra stara vremena i inspekcija i tadašnji SUP su svake godine dolazili u Borac, reagujući na svaku anonimnu prijavu. I, šta su našli – ništa izuzev neplaćenih poreza na ulaznice i “Crveni krst”.