Prvi polufinalni meč Kupa Republike Srpske, koji od ove godine nosi naziv Kup “Dr Milana Jelića” igra se u Krupi na Vrbasu, gdje lider elite Srpske dočekuje Sutjesku iz Foče, trenutno petoplasirani sastav iz šampionata.

Gledajući trenutnu formu, rejting, ali i istoriju u ovom takmičenju, sigurno da Krupa u ovaj meč ulazi kao blagi favorit. Izabranici trenera Vladimira Ilića imaju do sada tri izgubljena finala, dok je Sutjeska dostigla svoj najbolji rezultat plasmanom u polufinale. Ipak momci “pokraj Ćehotine” sigurno da imaju motiva i želje da ostvare najbolji rezultat u svojoj istoriji, a veliku nadu polažu u revanš koji će se igrati u Foči. Treba podsjetiti da je jesenas Sutjeska savladala Krupu, kojoj je to jedini poraz u gostima ove sezone, što dovoljno govori da Mojović i društvo i te kako imaju čemu se nadati u dvomeču.

Duel se igra u Krupi na Vrbasu sa početkom u 15.30 časova, a pravdu će dijeliti Dragan Todić iz Doboja. Pomagaće mu sugrađanin Dejan Lazić, te Dragan Keranović iz Prijedora. Delegat susreta je Mile Spasojević, a kontrolor Stevo Perić, obojica iz Bijeljine.

Drugi polufinali par Rudar Prijedor – Borac igra se narednog utorka, 19. aprila, dok su revanši u Banjaluci, odnosno Foči 4. maja.