Fudbalska sezona u Bosni i Hercegovini je startovala!

Kako, vidjeli smo juče, pomalo otužno, u atmosferi kojoj ne bi nikome poželili, na sablasno praznim stadionima, pa i poneki vrhunski potezi, poput onog Danilovićevog na meču Borac – Mladost izgledaju “obično”, jer nema ko zapljeskati fudbalskim majstorijama.

I novinarska profesija doživjela je veliki udarac, jer prvi put u životu žigosani smo, ko može, odnosno ko ne može prisustvovati utakmicama.

Na sreću, barem iz Banjaluke, kolegijalnost je bila i više nego vrhunska, jer od onih odabranih stizala je sa stadiona za one “nepodobne” na vrijeme i fotografija, zapisnici, i sve što je trebalo. Svaka čast na tome!

Međutim, sada je defintivno jasno da je “Arena sport” uzela monopol nad svim, i biće teško razabrati u narednim danima i mjesecima šta i kako dalje.

Zašto ono najinteresantnije ne bi vidjeli i na programu RTRS-a, ATV-a, Elta TV….Zašto novinari ne mogu na sablasno prazne tribine, da imaju između sebe i 20, a ne 2 metra socijalne distance. Zašto, zašto, i to će se ponavljati sve više, jer ovo neće proći brzo.

Jedan od onih koji se snalazio kako zna i umije jeste i novinar sportske redakcije ATV-a Andrej Knežević. Na sreću redakcija mu “gleda” na Gradski, ali opet pogled sa balkona išao je uz dvogled. I tako 90 minuta.

Pred nama su dani neizvjesnosti, i očigledno brojnih podjela, jer pandemija izvana virusom korona natjerala je čovječanstvo da se bori bukvalno za egzistenciju, preživljavanje, profitabilnu trku u kojoj se nesmije izgubiti.

A, fudbal, koji se i igra zbog raje (svaka čast Tuzlacima), ostao je nekako u zapećku i dalek svima, jer TV signal daje mnogo, ali ubija draž tribine i neposrednog kontakta.

Dok je ovako, neka nam je svima Bog na pomoći…