Veoma interesantna utakmica na “Čairama”, sa dosta prilika sa obje strane, sa dosta trčanja gdje su gosti bili malo bliži pobjedi ali na kraju možemo reći da su i domaćini zaslužili remi. BSK – Progres 1:1.

Gosti su poveli sredinom poluvremena golom Budića dok je domaćin propustio priliku preko Šakića kada je golman gostiju odlično reagovao kao i golman domaćina Dobrijević nakon jednog šuta sa distance.

Drugo poluvrijeme BSK pokušava da preuzme inicijativu što gostima otvara prostor za polukontre i kontre kada je Dobrijević dva puta izlazio kao pobjednik u situacijama oči u oči sa protivničkim napadačima gdje je Progres mogao da završi utakmicu.

Sa druge strane, Milošević je imao dvije dobre prilike koje nije iskoristio. Vidljivo je bilo da su gosti bili fizički istrošeni pred kraj utakmice te im je pala koncentracija kada je Šakić pobjegao odbrani nakon jednog odličnog pasa te matirao golmana Progresa za konačnih 1:1.

– Odličan fudbal na “Čairama” obje ekipe. Znali smo da Progres ima odličnu ekipu, a pogotovo napad sa mogu reći po meni najboljim igračem naših liga Obradom Stojanovićem. Jednostavno Progres sa lakoćom probija protivničke linije kada je Stojanović u ekipi. Ne želim da umanjim ostatak ekipe već naprotiv čestitam im na dobroj utakmici i mislim da su bili bliže pobjedi. Mi završavamo ciklus test utakmica gdje smo snage odmjerili sa prvoligašima i drugoligašima i sada imamo jasniju sliku oko ekipe i mogu reći uz određene korekcije i nadu da će nam se vratiti ova tri povrijeđena koja nam puno znače, spremno ulazimo u Regionalni zapad – naglasio je Nebojša Anđelić, kormilar BSK-a.

BSK: Dobrijević, Jeličić, Trninić, Lukajić, Šakotić, Milosavljević, Grujić, Šakić, Kukić, Jokanović, Milošević. Još su igrali: Kojadinović, Gatarić, Damjanović, Vujinović.

Progres: Marković, Mučibabić, Marjanović, Kulišić, Đuranović, Glamočić, Stojanović, Vučić, P. Budić, Verić, M. Budić. Još su igrali: Bojić, Ž. Đukarić, D. Đukarić, Bunić, Vasiljević, Barišić.