Derbi regionalnog Zapada između Karanovca i Dubrava prošao je u znaku domaće ekipe (3:0), pa je sastav s “Šljunkare” prepolovio prednost lidera sa šest bodova na samo tri!

Bio je domaćin bolji, iako i gosti mogu žaliti z svojim prilikama, pogotovo u finišu prvog poluvremena kada su kod rezultata 0:0 promašili “mrtvu” šansu.

U nastavku meča Karanovac je dodao gas, bio bolja ekipa na terenu i sasvim zasluženo slavio.

Mrežu Milanovića načeo je Šteković, kada je poslije kornera glavom sa pet metara pogodio gol Dubrava u 55. minutu za 1:0. Slična akcija viđena je i u 87. minutu, a egzekutor je bio Grujić, samo što je gol postignut nogom. I onda u 87. minutu najljepši potez utakmice, šlag na tortu izabranika Ranka Stanarevića stavio je rezervista Dedić, kada je topovskim udarcem sa 25 metara pogodio rašlje Dubrave za 3:0.

Derbi je opravdao očekivanja, a rezultat jasno pokazuje da će se u nastavku sezone voditi mrtve trka između ova dva rivala za ulazak u viši rang takmičenja.

 

KARANOVAC – DUBRAVE 3:0 (0:0)

Strijelci: 1:0 Šteković (55), 2:0 Grujić (81), 3:0 Dedić (87). Stadion: sa vještačkom travom u Krupi na Vrbasu. Gledalaca: 200. Sudija: Miloš Kovačević. Pomoćnici: Bojan Džepina i Mladen Stupar (svi iz Prijedora). Delegat: Petar Krajišnik (Prijedor). Žuti kartoni: Tomičić (Karanovac), Janković, Berić (Dubrave).

Karanovac: Bijelić, Lukajić, Ducanović, Munjiza, Šteković, Milošević, Tomičić (od 71. Dedić), Grujić (od 87. Račić), Aleksić, Vrebac (od 64. Anđelić), Kopanja. Trener: Ranko Stanarević.

Dubrave: Milanović, Hadžialagić (od 32. M. Demo), Janković, E. Demo, N. Gavrić, Berić, Glišić (od 87. V. Gavrić), Railić, Pilipović, Vukajlović, Kisin. Trener: Siniša Đurić.