Nije imao ozbiljniji test do sada, niti će ga vjerovatno imati poslije Krupe!

U redovima Zvijezde 09 nema euforije poslije ubjedljivih izdanja na startu proljećnog dijela šampionata Republike Srpske u kojima je četa trenera Tonija Karačića ostvarila dvije pobjede uz sjajnu gol-razliku od 9:2.

Iskusni stručnjak preuzeo je ekipu neposredno pred nastavak takmičenja, tako da se i kroz ove mečeve upoznaje sa mogućnostima svog tima, te nastoji da on dodatno napreduje. Karačić ističe da je zadovoljan startom.

– Sigurno da je lijepo kad se šampionat nastavi sa dvije ubjedljive pobjede. Zadovoljan sam time, ali pred nama je još mnogo rada i vjerujem da ekipa može dodatno da napreduje. Svakim danom upoznajem svoje igrače sve bolje, te vjerujem da ćemo još “rasti” i kao pojedinci i kao tim. Prostora svakako ima – poručio je trener Zvijezde 09.

U ova dva kola ekipa iz Etno sela Stanišići igra puno disciplinovanije i odgovornije i na tome će trener insistirati i u nastavku.

– Sigurno je da mora postojati način na koji ekipa treba da dođe do cilja. Prihvataju moje zahtjeve i igru na taj način, a kao posljedica toga dolazi do kvalitetnijih izdanja i rezultata. Ovo je mlada ekipa sa nekoliko iskusnih pojedinaca koja u ovoj polusezoni treba da napravi iskorak. Tako i gledam na ovo takmičenje, da treba da bude razvojna liga i da mladi dodatno napreduju – istakao je Karačić.

U narednom kolu u petak, 24. marta, (15 časova) igraće se veliki derbi protiv lidera i šampiona Republike Srpske Krupe. Ove dvije ekipe su odlično otvorile drugi dio pobjedama. Trenutno Krupa ima 12 bodova viška u odnosu na rivala i ako ostvari povoljan rezultat, napraviće još jedan korak, dok bi Zvijezda 09 eventualnim trijumfom zakomplikovala situacija u vrhu.

– Kada sam dolazio, rekao sam da je razlika zaista velika, ali da ćemo nastojati da izvršimo pritisak na rivale koji se nalaze ispred nas. Ovaj derbi će biti pravi test za moju ekipu, da vidimo gdje smo u odnosu na protivnike iz vrha. Krupa je takođe mlada, poletna i veoma uigrana ekipa koja je dugo na okupu. Očekujem da bude odličan meč i da svi zajedno uživamo u kvalitetnoj predstavi, a uradićemo sve da na kraju bude i povoljan rezultat za nas – istakao je Karačić.

Zvijezda 09 i Krupa su najefikasnije ekipe u nastavku šampionata, a lider je i prvi po broju datih golova (61). Trener Karačić ističe da njegova ekipa neće odustajati od ofanzivne igre.

– Gajimo takav stil igre i sigurno je da nećemo odustajati od njega. Ovaj meč će biti idealan, jer je rival kvalitetan, igra takođe veoma ofanzivno i očekujem odličnu utakmicu – naglasio je Karačić.