Sitno broji Posavina do dolaska Crvene zvezde, najvećeg kluba na Balkanu, koji i među našom populacijom ima veliki broj navijača i simpatizera. U Alfa Modriči privode se kraju organizacioni poslovi, stadion se “šminka”, na njemu sada nema utakmic, sve je podređeno duelu sa “crveno-bijelima”.

Predsjednik kluba Petar Jelić, koji u klubu iz Ljutice Bogdana ima velikog prijatelja, i mnoga su mu vrata otvorena na stadionu “Rajko Mitić”, naglašava da je ovo kruna proslave 100 godina kluba, koji je ne tako davno bio šampion BiH, osvajač Kupa, igrao evropska takmičenja….

– Zvezda je još jednom dokazala i pokazala veličinu! Sada je na nama da budemo dobri domaćini i da im se na taj način odužimo što su izabrali reprezentativnu pauzu da nam ukažu čast i podjele megdan sa našim klubom. Ovo je inače prvi slobodan termin Crvene zvezde za odigravanjem prijateljske utakmice, kako smo stupili u kontakte oko naše proslave jubileja jednog vijeka kluba. Otuda nam je još veća čast i zadovoljstvo da ih ugostimo i vjerujem napravimo jedan istinski spektakl koji će se dugo dugo vremena prepričavati – naglasio je Jelić.

Iako ekipi ne cvjetaju ruže, slijedi teška borba za opstankom u društvu prvoligaša, Bojan Magazin, šef Stručnog štaba modričana naglašava da nema posebno težak zadatak da motiviše ekipu, jer ne igra se svaki dan sa Crvenom zvezdom.

– Svakako da nas očekuje praznik, jer ovo je većini igrači, kao i meni vrhunac karijere. Pokušaćemo se predstaviti u što ljepšem svjetlom pred punim stadionom, a široki auditorij vidjeće jednu novu ekipu sastavljenu uglavnom od domaćih igrača. Imaćemo sve uslove za istinski spektakl. Vrijeme je da svi zajedno uživamo – poručio je Magazin.

Utakmica Alfa Modriča – Crvena zvezda igra se u subotu, 24. aprila sa poetkom u 17.00 časova pd svjetlošću reflektora na stadionu “Dr Milan Jelić”.

Neka bude istinski spektakl…..