Borac je u posljednjim trenucima meča ostao bez cijelog plijena u sudaru sa Širokim Brijegim (1:1), ali jedna situacija ostala je enigma, i ta sitaucija, nažalost nije išla u korist banjalučanima.

Naime, u 82. minutu fudbaler Borca Siniša Dujaković šutirao je sa nekih 25 metara, a golman Širokog Brijega Dario Miškić nije baš spretno reagovao i lopta mu je ispala. Rezervni igrači Borca koji su se zagrijavali kraj korner zastavice smatrali su da je lopta prešla liniju, ali pomoćni sudija Goran Dujak iz Odžaka nije reagovao.

Lopta je sigurno prešla liniju i pogodak je bio regularan. Najgore što je sudija bio tu i morao je da to da vidi. Ne možemo tražiti alibi u ovom spornom trenutku, ali bilo ih je još i sigurno smo oštećeni u ovom susretu – naglasio je fudbaler Borca Saša Kajkut.

U medijima Federacije BiH ni slova, kroz saopštenja Tuzla sitija u komentarima se najčešće spominju Borac i Vico Zeljković. Jedonstrana istina, koja nikada i nikome nije donijela dobro. Još čekamo da se Feđa Dudić oglasi da lopta nije prešla gol linuju….

Ovu situaciju pogledajte u video prilogu na 1.51.