Ova fotografija pred vama nije sa Marakane, Poljuda, Koševa, ili Maksimira,…Vjerovali ili ne, ona je iz Drvara, sa velelepnog stadiona koji danas nosi naziv SRC “Radomir Kovačević”.

Ovaj objekat, jedan od njaljepših i najfunkcionalnijih, ne samo u Srpskoj, već na prostorima bivše države napravljen je početkom 80-ih godina. Legenda kaže kada su prestale hučati mašine na “Poljudu” koji se pravio za Mediteranske igre, po naređenju tadašnjeg državnog vrha, kompletna mehanizacija i ljudstvo prebačeni su u Drvar, koji je tako dobio objekat kojim se i danas ponosi. Stariji drvarčani kažu da je to bio dug Josipa Broza Tita za sve ono što su Drvar i njegovi hrabri stanovnici iznijeli tokom II svjetskog rata i čuvenog “Desanta na Drvar”.

 Tu su tribine sa sve četiri strane, sa centralnom ispod koje se nalaze klupske prostorije, atletskom stazom, bazenom, malim terenom koji je pod reflektorima. 

Godinama po izgradnji, sve do nesrećnog rata na prostorima BiH, Drvar je bio oaza mnogim klubovima za pripreme. Idealna nadmorska visina, odlični uslovi i ponosan narod bili su domaćini velikoj četvorki, Sarajevu, Borcu, Čeliku, Vardaru,…

Danas je to poluzapušten objekat na kojem igra Borac u Područnoj ligi Banjaluka. Drvarčani vole fudbal i imaju veliku tradiciju. Njihov Borac osnovan je dvije godine i prije banjalučkog (1924), a istorija kaže da je još 30-ih godina prošlog vijeka igrao prijateljske utakmice sa moskovskim Dinamom! 

Inače, kapacitet SRC u Drvaru bio je 12.000 mjesta, i ne rijetko znao je biti ispunjen do poslednjeg mjesta! 

Borac i Drvar preživjeli su mnoga zla, preživjeće i ovo ludo vrijeme, do nekog novog početka, kada će lopta u tom kraju ponovo biti “sve i sva”,…