Ljubitelji fudbala se slažu, ovogodišnja Područna liga PFS Doboj je potpuno neregularno takmičenje i primjer da se po svaku cijenu u Regionalnu ligu RS, grupa “centar”  “guraju” dobojske ekipe, Vučijak iz Majevca ili Hajduk iz Kožuha. Ostali nemaju šanse ili ako se drznu doći će na raznorazne barijere.

Naš portal je već nekoliko puta argumentovano pisao o ovom rangu, brojnim nepravilnostima, ali ništa ništa nisu preduzeli organi Područnog fudbalskog saveza Doboj, na čijem je čelu Branko Stevanović.

Najnoviji događaj, samo je jedan u nizu dešavanja, koja potvrđuju raniju konstataciju. U Kožuhama, na utakmici Hajduk – Borac, pri rezultatu 2:0 za domaće, domaći fudbaler Slaven Gostić, u 59. minutu utakmice, po izvještaju delegata utakmice: “nezadovoljan javnom opomenom psuje sudiji majku, a onda prilazi i sa dvije ruke gura sudiju”. Svugdje je ovo klasičan primjer prekida utakmice, osim u Kožuhama i u PFS Doboj. Utakmicu je sudio Bojan Jović iz Doboja. Kakvu će odluku donijeti Disciplinska komisija PFS Doboj nemoguće je i pretpostaviti, pogotovo što se radi o “zaštićenom” Hajduku.

Već smo pisali o dešavanjima u Kožuhama, na utakmici 9. kola Hajduk – Kladari (2:3): https://pravdabl.com//disciplinci-iz-doboja-porucili-udrite-psujte-ganjajte-sudije-sve-vam-je-oprosteno/

Disciplinci iz Doboja u sastavu: Dragan Avrić, predsjednik i članovi: Danijel Jošić, Đorđe Cvjetković, Branko Prešić i Darinko Jefremović su posebna priča ili bolje reći bruka od prava i pravde. Krivce iz Kožuha, iz 9. kola, su čudnovatno oslobodili, na još tajnovitijem “suočavanju”, koji su, u svojim izjavama, rekli da nisu krivi i prihvaćene su takve izjave, a ne službenih lica, koja su preživjeli horor nakon utakmice. Kažnjavali su  igrače na istoj utakmici različitim kaznama, iako su napravili iste prekršaje. Da li treba više ponavljati da je član Disciplinske komisije PFS Doboj, Danijel Jošić, predsjednik aktuelnog lidera Vučijaka, koji uspije biti i službeni predstavnik svoje ekipe na utakmicama Područne lige PFS Doboj.

Područni savez Doboj je svojevremeno bio primjer regularnosti i svega pozitivnog u fudbalu, ali očigledno da su se ta vremena promijenila dolaskom nekih novih klinaca i da dobojski savez postaje primjer svega negativnog. Kako se može očekivati da krene nešto nabolje, kad u najvišim organima saveza ga predstavlja Dragan Aranđić – Kalimero, koji je ekspert za janjeće brigade, što mu je i bila najbolja preporuka za IO FSRS.

Do kraja prvenstva u Područnoj ligi Doboj ostalo je devet kola, biće svega i svačega.