Kažu neki da se u Šamcu odigravala komedija, neki, opet, kažu tragedija….

Naime, povodom Dana Opštine Šamac, načelnik ove opštine iz srca Posavine Đorđe Milićević uručio je Povelju za izuzetne zasluge i doprinos razvoja sporta na području ove opštine. A, nagradu je primio predsjednik FSRS Mile Kovačević!

– Zahvaljujem se Fudbalskom savezu Republike Srpske koji je u proteklim godinama dao značajan doprinos u razvoju sporta na našoj opštini, pogotovo u obnovi infrastrukture a tu prije svega mislim na stadion FK Borac , nakon katastrofalnih poplava prije četiri godine. Bez velike podrške FSRS koji je uložio oko 300.000 KM, to ne bi bilo moguće obnoviti. Zbog toga sa punim pravom, čast nam je da smo mogli dodijeliti na svečanoj sjednici jedno od najvećih priznanja Fudbalskom savezu RS povodom dana opštine –  rekao je načelnik Šamca Đorđe Milićević. Reče  i ostade živ!

Kada bi Milićević znao da tih famoznih 300.000 maraka imaju veze sa FSRS isto koliko i Šamac ima veze sa Sirijom, možda bi drugačije pričao…..Oni koji dobro znaju tu problematiku odlično znaju da je novac za poplave stigao iz donacija UEFA, preko FSBiH, što znači da kancelarija sa sjedištem u Banjaluci nije bila ni posrednik istog, a pogotovo ne da je donirala nekakav novac…..

Ovo sve dobija primjesu gore navedenog iz komedije u tragediju ako znamo da Borac iz Šamac ulazi u proslavu „zlatnog“ jubileja 100 godina od osnivanja kluba (1919), a da nekadašnji prvoligaš bije tešku biku za opstankom na drugoligaškom Zapadu. I sve su prilike da je neće dobiti….

Međutim, Povelje su tu da trajno odslikaju jednu epohu, pa ma kakva ona bila. Takva je i ova šamačka fudbalska, iz komedije u tragediju, a glavni likovi bili su Đorđe Milićević i Mile Kovačević. I Holivud bi im pozavidio…….