Ovih dana posjetili smo Zvornik, mjesto odakle dolazi jedan od glavnih igrača čelnika FSRS, Mirko Milošević. Mnogo toga negativnog o njegovom (ne)radu, pa će naš portal u narednim danima, donijeti brojne priče. Ni ovaj dio Republike Srpske nije imun na brojne nepravilnosti, koje su gotovo identične sa onim o kojima pišemo.

Elem, za prvi put donosimo jednu zanimljivu priču, koja pokazuje da se sve može, kad se hoće. Naime, Zoran Đukanović iz Lokanja, donedavno je tresao protivničke mreže, a u junu se oprostio od aktivnog igranja. Odlučio je da se posveti delegatskom pozivu, jer je već krenuo u jesen 2016. godine, kao delegat na nekoliko utakmica Omladinske lige.

Sportski radnici su nemalo bili iznenađeni da Đukanović, neočekivano i mimo svih važećih procedura obreo na listi delegata Regionalne lige RS, grupa „istok“, pa će tako biti delegat na utakmici 2. kola, između Vlasenice i Trnovice.

Đukanović nema niti jednu utakmicu na Četvrtoj ligi, grupa „Birač“, a zna se pravilo da delegat minimalno dvije godine mora biti na jednoj ligi, kako bi mogao napredovati.

Naši izvori potvrđuju da je ovo „maslo“ Milana Lukića, zv. „Burda“, koji je ujedno i komesar za suđenje RFL „istok“, a sve je to aminovao, siva eminencija, Mirko Milošević.

Đukanović je prošle godine , u dresu Lokanja, bio prvi strijelac regionalnog “Istoka” i eto kao nagradu dobio je da bude delegat na istom rangu, iako do ove godine nikada nije bio niti na jednom seminaru delegata. Ipak, za sve postoji prvi put.

Naravno i poslije ove naše priče, niko neće reagovati, odnosno FSRS će mudro ćutati i time verifikovati ovu nepravilnost, jer Mirko Milošević je važan šraf u izbornoj kombinatorici.