Drugo kolo Lige za opstanak na drugoligaškom Zapadu svakako je obilježio meč u Čajniču, gdje je Stakorina savladala Mladost (3:0), ali prema izjavama fudbalera iz Rogatice, sve je bilo uz obilatu pomoć bijeljinske sudijske trojke na čelu sa Vasilijem Miloševićem.

Za naš portal progovorio je Nikola Nešković, prvotimac Mladosti, svjedok, učesnik i u neku ruku tragičar ovog meča.

– Iskreno, nismo ni očekivali bolje suđenje, jer smo pokradeni već u prvom kolu na svom terenu, ali za 25 minuta dobiti sedam kartona, previše je! I kao da im to nije bilo dovoljno, u 29. minutu svira kazneni udarac, iako me je lopta pogodila u stomak. Koliko je jak udarac bio, ostao je i trag, koji se vidi i na fotografiji – kaže Nešković.

Ni njemu nije jasno, zašto se kola lome na rogatičkom drugoligašu.

– Ko god dođe u Rogaticu, bude prijateljski dočekan i ispraćen, ima suđenje 50:50, dok mi “izginušmo” gdje god da se pojavimo. Kome ovo sve treba, zašto se plasman kroji van fudbalskih terena, nikome nije jasno. Ima ovdje dobrih fudbalera, i ekipa, ali neko je stalo da to sve pokvari. Naša poruka je “samo nas pustite da igramo fudbal”! – poručio je Nešković.

Biće zanimljivo vidjeti kako će kontrolor Danko Butulija iz Trebinja ocjeniti arbitre, kao i to šta je napisao delegat susreta Duško Kojović.