Nekada je Područna liga PFS Doboj bila primjer jedne dobro organizovane lige, u kojoj se znalo da sve funkcioniše besprijekorno. Međutim, ove sezone, kako je na scenu stupio komesar za suđenje Stojan Stefanović iz Modriče, sve je obrnuto i naopačke. Liga je dovedena do apsurda, upravo zahvaljući ovom fudbalskom „radniku“.

– Zlo i naopako. U teškim vremenima, kada su svi klubovi na granici egzistencije, dođe takav „stručnjak“ sa druge planete u liku Stojana Stefanovića iz Modriče, komesara za takmičenje i, sa „svojim“ sudijama, napravi dar-mar.  Opšte je poznato za koga taj fudbalski nazovi radnik radi. Zašto klubovi plaćaju kotizaciju, ako će biti „masakrirani“ od njegovih sudija, ako će utakmice suditi po dvojica sudija, ako će forsirati sudije loše sudije i sudije sa viših lista iz Modriče, a mlade i perspektivne sudije ostavljati kod kuće, ako će praviti lakrdije od suđenja. Kakav je komesar, takav je bio i sudija. Godinama među najlošije ocijenjenim, a onda je otišao da brani u Jedinstvo iz Crkvine i tada iznenada uspijeva da „leti“ sa liste na listu i na kraju stigne do B liste Prve lige RS. Najgore od svega što je čovjek umislio da je bitan i važan i da nešto zna, a njegovim „aktivnostima“ nezadovoljni su klubovi, ali i brojne sudije sa liste ove lige, ističe jedan ogorčeni fudbalski radnik.

A bilo je svega, u jesenjoj polusezoni Područne lige PFS Doboj.

Na čak 2 utakmice sudila su po 2 sudija, a na trećoj su uspjeli da „uhvate“ nekog sudiju sa 5. ligi, kako bi se kompletirala sudijska trojka.

Na utakmici 1. kola, Budućnost – Sloga 73 (2:1), glavni sudija mu je bio Milenko Mišić iz Modriče, sa B liste Druge lige RS, a mahao mu je Dejan Jokić iz Teslića, sudija sa A liste Područne lige. Sličan slučaj se desio i u posljednjem 13. kolu na utakmici Kladari – Pelagićevo (3:1), kada je glavni sudija bio Velimir Drinić iz Modriče, sudija sa A liste Prve lige RS, a pomoćnik Mladen Bašić iz Doboja, sudija sa A liste Područne lige PFS. Zanimljivo je da je Drinić, dobro poznati djelilac (ne)pravde, delegiran iako je Modriča samo 5 km od Kladara, a naravno da je imao svoj šou, gdje je gostima isključio dva igrača ničim izazvan, kod njihovog vođstva od 1:0 i preokrenuo rezultat za domaćina.

Sudija Stojan Blagojević iz Šamca, u 7. kolu, bio je i glavni i pomoćni, a o njegovom kolegi Slobodanu Popoviću iz Šamca smo već dva puta pisali na našem portalu. Protiv Popovića se vodi disciplinski postupak, koji još nije okončan, jer je pisao i brisao kartone na utakmici 11. kola.

Podnio je izvještaj o svom (ne)radu Stojan Stefanović na sjednici IO PFS Doboj, pokušavajući da ubijedi članove ovog organa, kako je odlično radio. Međutim, predstavnici OFS Šamac i OFS Modriča su podržali ovaj „maestralni“ rad, dok su predstavnici OFS Doboj i OFS Brod bili protiv.  Iako su članovi iz Doboja i Broda pokušali da spriječe dalju „cirkusijadu“, preglasani su od Modričana i Šamčana, što je bilo i za očekivati. A kažu, da se svi trude za napredak fudbala.

Pitanje je šta nas očekuje u proljećnom dijelu, kada počne borba za plasman u viši rang i borba za opstanak. Naš portal će pomno pratiti i ta dešavanja, iako smo označeni od nekih fudbalskih “djelatnika” sa dobojske regije kao veliki problem, jer brojne afere izlaze na vidjelo. Mi nastavljamo da iznosimo brojne nepravilnosti, uskoro na vidjelo izlaze nova “zlodjela”.

U prilogu dostavljamo analizu delegiranja u Područnoj ligi PFS Doboj za jesenju polusezonu. Komentar zaista nije potreban.

DELEGIRANJE SUDIJA U PODRUCNOJ LIGI DOBOJ, JESEN 2018.