U Željezničar Sport team nema pauze, barem kada su u pitanju omladinske selekcije. Odlični rezultati prvog tima mlađarije s “Predgrađa” pokazali su da se rad s najmlađima i te kako isplati, a u redu sa steknu svoj komkadić slave čekaju mnogobrojne generacije, i nekoliko stotina dječaka. Direktor Radomir Popović poručuje da gotovo sve selekcije imaju tokom zime brojne provjere sa najboljim ekipama iz regiona.

– Ovog vikenda smo sa kadetima i juniorima gosti Vojvodine u Novom Sadu. Uzvraćamo posjetu, jer “lale” su prije mjesec dana bili naši gosti i saradnja je nastavljena. Sa ekipom ide i prvi trener Zoran Ćurguz, koji će imati dobar uvid u ove mečeve, jer mi pojačanja za razliku od drugih tražimo u spostvenim redovima –napominje Popović, pa nastavlja:

-Sledeći vikend 2006. i 2008. godište putuju na utakmice sa Lokomotivom u Zagreb, a generacija 2007. ide u Maribor. Neadvno smo bili u Češkoj, gdjer smo odmjerili snage sa Spartom i Slavijom, potom i u Beogradu gdje smo ukrstili koplja sa Crvenom zvezdom, Partizanom i Radom. Sve te provjere mnogo znače klincima, jer realno na našim prostorima teško da mogu osjete takve utakmice – poručuje Popović.

A u januaru pravi spektakl! Naime od 10. do 13. januara u balonu pokraj Rebrovačke crkve startuje 11. međunarodni trofej “Banjaluka 2019”. U četiri dana četiri generacije 2008, 2009, 2009 i 2010, po 16 ekipa, a već sve popunjeno, i to kakvim imenima.

– Zagrebački Dinamo i Vojvodina potvrdili su učešće u sve četiri kategorije, dok Crvene zvezda dolazi sa dva godišta. Ono što je važno reći od 64 ekipe, čak njih 58 dolazi iz vana. Srbija, Hrvatska, Slovenija, Austrija, Mađarska….Mislim da po kvalitetu turnira možemo statiuz rame sa najvećima –zaključio je Popović.