Prošlo je 39 godina od najvećeg uspjeha sporta u Republici Srpskoj. Kako vrijeme brzo leti,….

Kara, Ako, Beli, Pop,… i društvo predvođeni neponovljivim Perom Perovićem pokorili su Evropu. Rukometni klub Borac bio je brend, ne samo Banjaluke, već cijele bivše Jugoslavije. Sve što je valjalo u tim vremenima prošlo je kroz „Borik“, koji nije onako dobio naziv hram sporta, kako se danas sprdaju neki novinari, ali i većina onih koji za sebe kažu da se „razumiju“ u sport, već iz razloga što on uistinu bio to: Hram!

Nekako u tim godinama, zlatnim banjalučkog sporta, FK Barselona obilježavao je 75 godina rada kluba. Svjetska elita i naš Borac. Ni Zvezda, ni Partizan, ni Dinamo, ni Hajduk, već delegacija RK Borac u srcu Katalonije!

Ova slika nastala je neposredno poslije finalne utakmice sa Fredericijom, odigrane 11. aprila 1976. godine. Borac je slavio 17:15, a na fotografiji pored malog navijača Borca, nalaze se Milorad Karalić, Zdravko Rađenović i Abas Arslanagić.

 

Pošaljite fotografiju

Želite da i dio vaše istorije otrgne se od zaborava. Pošaljite fotografiju, napišite nekoliko riječi ili rečenica, i naćiće te se u kultnoj rubrici našeg portala “da se ne zaboravi”. Sve ono što mislite da vrijedi, a niste imali s kim da podijelite, pošaljite na adresu dopisnici@localhost/pravda. Otrgnite utakmicu od zaborava, novogodišnje slavlje, ili ispraćaj prijatelja u vojsku. Možda želite da vidite svoju požutjelu fotku sa mora, ili planine, a imate i uspomene sa sela kojeg više nema,…Javite se i vratićemo kroz priču i fotografiju bar djelić ljepših vremena,….Vaša pravdabl,……