Tek završeni izbori za predsjednika FSRS i onako su prudubili jaz između dva svijeta. Onim kojim je vladao, i još uvijek vlada, i onima koji žele da donesu bolje sutra fudbalu Srpske.

U moru javašluka iz kancelarije FSRS možda ovaj poslednji pokazuje ko u stvari vlada fudbalskim nebom Srpske.

FK Modriča od 2008. godine organizuje memorijalni turnir u znak sjećanja na tragično preminulog predsjednika Republike Srpske Milana Jelića, ali i prvog čovjeka FSRS i FSBiH.

S obzirom da je riječ o međunarodnoj smotri, na kojoj učestvuju i najveći klubovi iz regiona, a da je turnir u čast predsjedniku FSRS, kancelarija sa sjedištem u Banjaluci osam godina pomagala je ovaj događaj sa 2.000KM. Odnosno, od  utvrđenog iznosa kotizacije  od 4.000 KM, nekadašnji šampion BiH plaćao je samo polovinu. Ova druga polovina bila je pomoć za turnir. I tako sedam godina, do ove poslednje.

Dan žalosti i sjećanja na pokojnog Milana Jelića bi i prođe, kao i turnir. Ne treba podsjećati da od zvaničnika FSRS niko nije bio, niti je poslao bilo kakvu delegaciju čak ni iz PFS Doboj. Najuži krug porodice Jelić istakao je da im i nije puno žao onih koji bi “lili krokodilske suze”. Žao im je što im je suprug, otac, brat, za najbliže saradnike imao zmije, guje u njedrima,…

O tome je naš portal već pisao, i to neka ide na čast onima koji danas tako razmišljaju da istorija kreće od njih. Niti prije, niti poslije nije ništa važno, ali to je tek prvi dio priče iz Modriče.

dopis-modrica

Nastavak je uslijedio dva dana po završetku omladinskog turnira. Iz kancelarije FSRS stigla je plava koverta o suspenziji FK Modriča, i u koliko ne plate do 7. oktobra, neće moći igrati utakmicu 9. kola drugoligaškog Zapada protiv Željezničara Sport Team. Da ironija bude veća, i onih 2.000 KM što čini polovinu kotizacije koju je Modriča dobijala za organizciju memorijala je  bijedan iznos da ne može biti bijedniji.

Na svu sreću, FK Modriča je uplatio traženi iznos namjenjen memorijalnom turniru, derbi je odigran, a namjera rukovodstva FS RS da momorijal spriječe nije uspjela, turnir je održan pored njihovih opstrukcija i malverzacija. Modriča je preživjela, ali se sjeća seksa na suvo u kome je beskrupulozni dvaojac iz FS RS, ipak izjebao sam sebe! Brutalno !  Priča o monstrumima iz FS RS se nikada nesmije zaboraviti.  Nikome ne pada na pamet da u svoja usta uzima imenaideologa koji na prljavog i monstruozan načina liječe svoje komplekse, nesjesni da njima ponižavaju funkciju predsjednika a i Fudbalski savez Republike Srpske. Pomen i memorijal nije doveden u pitanje, nije doveden u pitanje ni legitimitet lica ovlaštenih za zastupanje i predstavljanje FS RS, on formalno-pravno i ne postoji od 26. septembra 2016. godine. Lebdi pitanje kome treba i čemu služi FS RS vođen na prljav i podmukao način. Postavlja se i pitanje dokle može sa takvima i opstati, a to će se vidjeti uskoro, mnogo prije nego što se mahači suspenzijama i plavim kovertama i nadaju…..