Iako je tek nedavno napunio 21. godinu, Aleksandar Vukotić igra kao da je pred zalaskom karijere! Praćenje igre, skok duel, markiranje, pravovremeni izlasci u napadačku fazu igre, klizeći startovi,… sve su to elementi koji krase ovog tihog mladića, koji je prije godinu i po stigao iz Srbije. Sa Krupom je prvo osvojio šampionat Prve lige RS, a poslije prve trećine u bh eliti, tim iz Kanjona “Tijesno” nalazi se na fantastičnoj drugoj poziciji. Svi zaljubljenici fudbala koji pohode sportsku ljepoticu u Krupi na Vrbasu kažu da su pomalo i (ne)zasluženo u prvom planu Koljić, Redžić, Kajkut,..a da Barezi iz Krupe igra “kao lud”.

Naravno da mi gode poređenja sa velikanima fudbala, ali još sam ja daleko od Barezija i društva. To su bili fudbaleri koji će ostati zapisani u sve bilježnice svijeta, bez obzira šta se bude dešavalo u budućnosti – skromno kaže momak rođen u Vrnjačkoj Banji.

Okreće se obavezama u šampionatu, a slijedi duel sa još jednim prijatnim iznenađenjem, Mladosti iz Kaknja.

– Znamo da nas očekuje teška utakmica. Radi se o ekipi sa velikim ambicijama. Sa klupe ih predvodi odlični trener Husref Musemić. Ipak, i mi se nešto valjda pitamo. Mladost nam je ostala i dužnik sa premijere. To nam je možda bila i najlošija utakmica do sada. Važnost duela sputala je noge. Međutim, stigli smo do boda i tako, a sada želimo popravni, i igrom i rezultatom – jasan je Barezi iz Krupe.

Ne zanosi se previše dosadašnjim učinkom, gleda samo naprijed:

– Odigrali smo odlično prvi deo sezone i sigurno da smo prezadovoljni rezultatima. I dalje nam je cilj opstanak, ali ako se ukaže prilika za plej- off sigurno da ćemo iskoristiti šansu. Bodovne razlike su male, a što je najvažnije, vidjeli smo da možemo sa svima.

O svojim igrama ne želi puno. Kaže da je samo teren mjerodavan, a želi da napreduje. Njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku iznosi 250.000 evra. Kako igra, cifre bi mogle vrtoglavo rasti,…

– Na svakoj utakmici se trudim da dam maksimum , i zadovoljan sam dosadašnjim partijama, ali kao što se kaže , uvijek može bolje.

Mašta i o reprezentativnom dresu. I treba,…

–  San svakog igrača, pa tako i mene  je da zaigram reprezentaciju. Vidjećemo da li će to biti moja Srbija ili BiH. Ako klub i ja nastavimo ovako, nema razloga da me selektori izbjegavaju. Imam 21 godinu, karijera je predamnom, samo da zdravlje posluži. Prelazak u Krupu mi je iskreno jedan od najboljih poteza u životu. Ovdje sam kao domaćin, u stvari ja to i jesam. Ide nam sve od ruke i noge, imamo atmosferu za poželiti. Mnogo maštamo, ali poneki se snovi valjda i ostvare – zaključio je Krupin Barezi, Aleksandar Vukotić.