Koliki moraš biti idiot pa da u ovakvoj situaciji vrijeđaš jedan čitav narod, državu, zemlju iz koje je i sam potakao. Ime Jusufa Nurkića, debila od dva metra kojem je sva masa otišla u glupost, više nikada neće biti sinonim za uspješnog sportistu Nikada više se neće spominjati po koševima, asistencijama, pobjedama….već isključivo po fašizmu koji je ispoljio u ovako teškoj situaciji, a nije mu prvi put!

Dao je sebi za pravo da napadne Alena Šeranića, čovjeka koji je za kratko vrijeme ujedinio sve, od Save do mora, od Une do Drine. I našao se debil da ga prozove, da debilčina po imenu Jusuf Nurkić, čovjek čije je ime sinomim za mjeru gluposti. I to mu nije bilo dovoljnio pa je brže bolje odgovorio i Igoru Dodiku, prozivajući Srbiju da “nema potrebe da je iko drugi mrzi, jer oni mrze sami sebe”.

Kakav debil!!!

Jusuf Nurkić, debil, debil, debil, debil, i opet debilčina….

A, da naše riječi imaju i te kako podlogu, možda najbolje pokazuje komentar jednog čovjeka iz Živinica, Bošnjaka, koji je pročitao “fašističke parole” debila Nurkića….

Dva smo svijeta.

Kad si ostao prikovan za postelju, bilo je nas odavde koji smo ti uputili želje za brzim oporavkom misleći da si sportista.

Sad ću da budem bezobrazan, doduše manje od tebe, jer tvoj bezobrazluk je mjera za vrhunac kućnog nevaspitanja, pa ću da ti kažem, da bih volio da si ovdje i da te ministar izliječi.

Da ga onda kuješ u nebesa, da mu skineš kapu zbog znanja i brige za sve.

Za sve, jarane, ne za “ove” ili “one”, nego za sve.

Ološu nepristojni!

A, valja ti, i da znaš, da je ovaj naš sa klupe, svojim pravovremenim djelovanjem, vrlo vjerovatno, već sada, spasio više života, u oba vilajeta, nego što ćeš ti odigrati utakmica na terenu u svojoj karijeri.

Tako da, u se, ti, i u svoje kljuse, kljuse.

Toliko si svijeta vidio, a nisi mrdnuo iz svoje mahale u glavi.

Zato, mani se nas i drži se te zmije u džepu.

Za bolje i nisi.