Juniori FK Sloboda Nova Banka u finalnoj utakmici- grupa Zapad na mrkonjickim “Lukama” pobjedili su juniorsku ekipu Kozare iz Gradiške rezultatom 4:2, nakon boljeg izvođenja penala. U regularnom dijelu meč je završen 0:0.

Bila je to borbena i na trenutke odlična uakmica. Obje ekipe imale su svoje prilike za gol, ali u regularnom dijelu najrealniji rezultat je nerješen. Gosti su nešto bolje stajali u prvim, a domaći sastav je bio dominantniji u drugom poluvremenu!

Ono sto je poseban pečat i lijepu sliku dalo ovom meču je velika posjeta. Kapacitet tribina na stadionu “Luke 1” je 2.000 sjedećih mjesta, a procjenjuje se da je bilo oko 1.500 gledalaca koji su sa oduševljenjem proslavili pobjedu juniora Slobode.

Hroničari tvrde da je to, uz posjetu na meču finala Kupa Republike Srpske Sloboda- Borac Banjaluka, prije deset godina njajbrojnija posjeta jedne fudbalske utakmice u Mrkonjić Gradu.

Mnogi fudbalski stručnjaci, tvrde da su penali lutrija. Međutim, domaći fudbaleri pokazali su smirenost i preciznost, a briljirao je golman Dušan Travar koji je junak pobjede, jer je odbranio jedan penal gostujućim fudbalerima, a jedna lopta je pogodila stativu.

Sigurni sa bijele tačke za Slobodu NB bili su: Todorović, Eremija, Gavrić i Pucar, dok je gol promašio Perić.

Kod gostiju pogodili su Čamdžić i Bencuz.

Po završetku meča uslijedilo je veliko slavlje fudbalera i navijača Slobode!

Juniori Slobode nastavljaju takmičenje u završnici Kupa, gdje se pridružuju tri ekipe koje igraju Omladinsku Premijer ligu BiH.

Ono što raduje da su mladi fudbaleri obje ekipe pokazali veliki talenat i da Sloboda i Kozara ne treba da brinu za svoju budućnost, te da će uskoro neko od ovih mladića postati standardni prvotimac.

Tekst, foto i video: Slobodan Dakić