Iako oporavak povrijeđenih štopera Borca Marka Jovanovića i Đorđa Milojevića teče po planu, dvojica fudbalera banjalučkog premijerligaša još uvijek treniraju po posebnom programu, a na terenu bi se ponovo mogli naći tek u drugoj polovini aprila.

Ove informacije sigurno nisu onakve kakve bi volio da čuje trener Marko Maksimović, ali će bez njih dvojice ipak morati da “krpi” odbranu još neko vrijeme. Jovanović je zadobio povredu donjeg dijela leđa još na početku zimskih priprema, dok je Milojeviću na susretu protiv Olimpika stradala metakarpalna kost desne šake, poslije čega je uslijedio operativni zahvat.

– Poslednje terapije koje sam radio počele su polako da deluju, ali sve ide bar za mene prilično sporo. Još uvek treniram odvojeno od ekipe, a predviđanja je da bi im se mogao priključiti kroz petnaestak dana. To znači da bi na teren mogao u drugoj polovini aprila, tačnije krajem narednog meseca – naglasio je Jovanović.

Kod Milojevića je situacija nešto povoljnija, jer bi već naredne sedmice trebao da se se priključi ostatku ekipe i počne da trenira punim intenzitetom.

– Oporavak odlično ide, ali je jasno da će kada budem trenirao, ali i igrao utakmice na teren moći jedino sa bandažiranom rukom. Odlično se osjećam i vjerujem da to biti što prije – rekao je Milojević.

Iskusni internacionalac iz Srbije teško podnosi pauzu, ali ga raduju dobri rezultati “crveno-plavih” u prvim proljećnim okršajima.

– Devet bodova u četiri utakmice i eliminacija Širokog Brijega u četvrtfinalu Kupa su više nego dobar start. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Sada je najvažnije da budemo fokusirane na duele polufinala Kupa protiv Klisa, ali na naredne dva prvenstvena susreta protiv Radnika u Bijeljini i Olimpika na Gradskom stadionu – rekao je Jovanović.

I Milojević je zadovoljan kako drugovi guraju bez njega.

– Podbacili smo samo protiv Veleža, a ostalo je rezultatski bilo odlično. Na dobrom smo putu da ponovo izborimo evropsku scenu i siguran sam da ćemo to uspjeti – dodao je Jovanović.

Fudbaleri Borca naredni prvenstveni susret igraju prekosutra u Bijeljini, kada će se sastati sa Radnikom.

S druge strane napadač Borca Jovo Lukić, koji je prije nekoliko dana u Novom Sadu operisao ligamente ramene danas ponovo putuje za Srbiju.

– Poslije operacije bio sam nekoliko dana u Banjaluci, a danas sam opet u srpskoj Atini, gdje treba da izvadim konce. Odlično se osjećam, oporavak teče po planu, ali je jasno da uskoro neću na teren. Najoptimističnije prognoze su da bi mogao zaigrati tek za dva mjeseca, što praktično znači da je ova sezona za mene završena. Šteta, ali se nadam da će moji klupski drugovi i bez mene uspjeti da izbore plasman na međunarodnu scenu – naglasio je Lukić.

“Glas Srpske”