Fudbaler Jovan Dubravac proglašen je za najboljeg sportistu opštine Čelinac za prošlu godinu.
Dubravac je u protekloj sezoni odličnim partijama predvodio Fudbalski klub Čelinac u Drugoj ligi Republike Srpske, a svojim iskustvom, ponašanjem i igrama na terenu dao je ogroman doprinos ostvarenju dobrog klupskog rezultata.

Pored mnogobrojnih ponuda za angažman u drugim klubovima, ostao je vjeran drugoligašu iz Čelinca.

Za najboljeg sportskog radnika proglašen je Dalibor Vujičić, jedan od inicijatora i osnivača FK Šnjegotina.

Njegov mandat u ulozi predsjednika kluba obilježili su dobri sportski rezultati kluba, a to je liderska pozicija na kraju jesenje sezone 2022/23. i obnova infrastrukture.

Najuspješniji sportski kolektiv je Klub malog fudbala Čelinac, koji je jesenju polusezonu okončao na prvom mjestu sa velikim izgledima da uđe u Prvu futsal ligu Republike Srpske.

Za najboljeg veterana izabran je član Kluba malog fudbala Čelinac Nebojša Radosavac.

Za najperspektivnije sportiste proglašeni su plivač Nikolaj Tucaković i košarkašica Ana Pavlović.

Košarkaš Igokee Dejan Pavlović je ponio epitet najboljeg mladog sportiste, dok je posebno priznanje za razvoj sporta u Čelincu dodijeljeno predsjedniku Fudbalskog saveza BiH Vici Zeljkoviću.

Posebna priznanja dodijeljena su atletičaru Milanu Gariću, rukometašu Slavenu Popoviću, košarkašu Mladenu Cvišiću, članu Kluba aikido samoodbrane “Vukovi” Branešci Žarku Regojeviću, Udruženju sportskih ribolovaca i sportskom radniku Ranku Blagojeviću.

Nagrade najupsješnijim sportistima uručila je zamjenik načelnika opštine Čelinac Milijana Topić.

– Čelinac ima dobre sportiste i na tome mogu da nam pozavide i veće sredine od naše opštine. Naša lokalna zajednica podržava sport i sportiste, direktno kroz budžet opštine, ali i indirektno. Gradimo i sportsku infrastrukturu i objekte. Opredijeljeni smo da tako i nastavimo, jer smo sigurni da je to dobar put i da su sportisti dobri ambasadori svojih opština – rekla je Topićeva uputivši čestitke najuspješnijima.

Uspješan organizator sinoćnje manifestacije izbora najuspješnijih sportista opštine Čelinac u kino-sali bio je Centar za sport i kulturu.