Derbi drugoligaškog Zaapda odigran u Srpcu između Sloge i Željezničara završen je podjelom bodova (1:1), a obje strane imale su velike pritužbe na suđenje kontroverznog Igora  Simića iz Modriče.  Ko je osvojio bod, ili ko je izgubio po dva u ovom duelu ostaće vječna tajna, a prvi čovjek drugoligaša iz Srpca Dragan Jokić nije imao dlake na jeziku.

Žalostan je naš fudbal, kada na jednoj ovako važnoj utakmici FSRS dozvoli da sudija bude centralna figura meča. Pa, valjda je sada svima jasno zašto ljudi bježe iz fudbala. To je banda, to su kriminalci. Nije mi jasno zašto se dan pred utakmicu mijenja sudija, i na kraju pošalju tog nesrećnog Simića koji se potrudi da bude zaista glavni, ali u budaleštinama – kaže Jokić i nastavlja u jednom dahu:

Niko ne pita nas u klubovimka kako živimo. Mladi momci prolijevaju krv, znoj i suze da neko primjeti njegov rad, i onda dođe budala i upropasti sve. Žalosno je da predsjednik FSRS Mile Kovačević kritikuje rad u klubovima, između ostaloga i naš klub, ali nije se udostojio da pita “ljudi, treba li vam šta, mogu li pomoći”. Nema ni lijepe riječi, samo kazne, opomene za plaćanje kotizacija, naloge službenih lica. Pitajte male klubove kako se snalaze. Otimaju od djece komad hljeba da bi se stiglo sve i da klubovi uopšte žive, a vraćaju nam tako što nam šalju neznalice, i umjesto praznika fudbala, imamo samo muku. Još kad muka prođe, izbroji 400-500 KM, da platimo varalicu poput Simića. Pa gdje to naš fudbal ide, pitam sve zajedno – osuo je paljbu Jokić.

A onda se okrenuo bitisanju svog kluba:

Kod nas rade vrhunski entuzijasti po cijeli dan bez marke nadoknade, pa Nježić ima  57 godina, i jel treba da gleda kako ga kradu iz kola u kolo. Tu je i  Aco Petreš,  koji je bio vrhunski igrač, a sada odličan trener.  Doživotno je suspendovan, iako nije zaslužio takvu kaznu, kada vidimo šta se sve toleriše. Tražili smo smanjenje, poslali pismeni zahtjev, ali od gospode iz kancelarije FSRS još nije stigao nikakav odgovor, jer Bože moj, mi smo mali da bi se oni udostojili uopšte sa nama kontaktirati. Dok god ne bude važno i  ne bude se pisalo o ovim stvarima,  ne možemo naprijed, ma koliko želili drugačije – poručio je Jokić, za kraj pecnuvši i poslednje rivala Željezničar Spot Team:

A našim sportskim prijateljima iz Banjaluke poručujem da se skoncentrišu na dobar rad u svojoj školi, a da se manu vanfudbalskih aktivnosti, jer one nisu dobro donijele nikome!  Na taj način, bez obzira koliko mislili da su veliki uvijek će ostati mali – zaključio je Dragan Jokić, predsjednik FK Sloga Srbac.