Nije sve tako crno u fudbalu Republike Srpske, a da je tako evo primjera iz Kozarske Dubice, gdje stanuje regionalac Borac…..

Ekipa s “Đolova” od sada će imati privilegiju da na utakmice ide vlastititim autobusom!

Vrijednost autobusa je 37.400 maraka, a nabavljen je jednim dijelom  iz donacija,a drugim iz uštede koja se odnosi na troškove prevoza, poručuje predsjednik Upravnog odbora Rodoljub Topić.

-Sredinom prošle godine mi iz nove uprave ovog kluba obećali smo neke stvari i postavili sebi ciljeve. Među njima je bila i nabavka autobusa kako bi se smanjili troškovi prevoza, i kako bi djeca iz ovog fudbalskog kluba bezbjednije putovala na utakmice. Jedan ozbiljan klub i jedan ozbiljan rad moraju da imaju jedno ovakvo prevozno sredstvo kako bi obezbijedili sigurnost putovanja djece koja treniraju, da se ne prevoze autima kao što je to praksa u drugim klubovima, te da treniranje u ovom klubu dignemo na jedan viši nivo – kazao je Topić.

Pored nabavke ovog vozila, u klubu počinju sa izradom projektne dokumentacije za južnu tribinu.

-U postupku smo zajedno sa Fudbalskim savezom za izradu i terena sa vještačkom travom,ali najvažnija stvar je ipak da smo uspjeli da vratimo ovdje u klub 120 djece na treninge – dodao je Topić.

On je rekao da će od jeseni u Fudbalskom klubu Borac početi sa novim takmičarskim pogonom. Pored predpionira i pionira počeće takmičenje i u   kadetsko-juniorskoj ligi BiH.

-Počeo je proljećni dio prvenstva,mi smo i planirali ovu sezonu da stabilizujemo klub u igračkom i finansijskom smislu što smo i uspjeli. Izmirili smo sve obaveze prema igračima, stručnom štabu, ljudima koji rade u klubu. Što se tiče rezultata, cilj nam je bio u ovoj sezoni u seniorskom pogonu da ostanemo u ligi, što je zagarantovano, i da uigravamo ekipu kako bi od jesenjeg dijela mogli da idemo na vraćanje u takmičenje u  Drugoj ligi RS – precizirao je Topić.