Fudbalski savez Republike Srpske organizovaće novu akciju koja bi trebalo da postane tradicionalna, da se u sklopu novogodišnjih i božićnih praznika, okupljaju svi članovi pod geslom “Jedna smo porodica”.

Ovogodišnje, premijerno izdanje svečanosti biće održano u srijedu, 21. decembra 2022. godine u Kristalnoj dvorani banjalučkog hotela “Bosna” sa početkom u 14 časova. Na jednom mjestu trebalo bi da se nađu članovi izvršnih odbora i skupština fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH iz Republike Srpske, prijatelja Saveza, predsjednika komisija, predstavnici područnih saveza…

-Predsjednik Vico Zeljković je iznio zanimljivu ideju sa željom da ona postane tradicija, da se na kraju svake godine, okupimo svi i stavimo tačku na prethodnu, odnosno otvorimo vrata naredne kalendarske godine. Ideja je naišla na opšte odobravanje i zadovoljstvo tako da ćemo uvesti tu praksu, da se pod geslom “Jedna smo porodica”, na kraju svake godine okupljamo i sumiramo urađeno, odnosno dogovorimo, u svečarskom novogodišnjem raspoloženju za ono šta treba da radimo u budućnosti – istakao je Ognjen Valjić, generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske.

On je još dodao:

-Svečanosti “Jedna smo porodica”, kao što sama i kaže, ima za cilj zbližavanje i upoznavanje naših članova, ne samo iz tijela Fudbalskog saveza Republike Srpske, već i onih što predstavljaju naš Savez i Republiku u zajedničkoj fudbalskoj organizaciji u Sarajevu. Ovo je ujedno, pored malog znaka pažnje, prilika da im se zahvalimo za pregalački i profesionalan rad i odnos, odnosno zastupanje interesa našeg Saveza i cjelokuponog fudbala, pa ako baš hoćete i sporta Republike Srpske. Iza nas ostaje godina u kojoj smo, na veličanstven način, proslavili 30. rođendan.

Istog dana, pred svečanost “Jedna smo porodica”, u prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske u Banjaluci biće održana sjednica Izvršnog odbora, posljednja u ovoj kalendarskoj godini.