Duško Radun je fenomen sa ovih prostora. Politički, sportski, društveni, kako god hoćete, ali da zna da igra fudbal, i da u njemu uživa, to više niko ne može osporiti. Još da je ponekad znao uskladiti temperament, ko zna gdje bi mu bio kraj.

Podsjećamo, da je Radun prije 15-20 godina bio vrhunski golman, tada na golu prvoligaša Srpske Rudar Prijedora, a branio je boje mnogih klubova, a svakako da je najviše stajao na golu svog drvarskog Borca i ponajviše zahvaljujući njemu, ovaj kolektiv je opstajao na fudbalskoj sceni, jer bio je golman, sekretar, predsjednik, domaćin gostima, funkcija ne važna, ali uvijek uz Borac.

Međutim, ovo što radi u petoj deceniji prevazilazi sve okvire, jer aktivirao se i kao fudbaler, i to napadač, i ide ga gol! Pa je na posljednjoj utakmici Borca u okviru Područne fudbalske lige Banjaluka, popularne “Bundeslige” u pobjedi nad OFK Banjalukom 2017 (5:0) učestvovao sa tri pogotka. Postigao je Radun het-trik, od toga jedan prelijep pogodak iz slobodnog udarca, a da to nije slučajanost, pokazuje i lista strijelaca, na kojoj kod Raduna stoji broj PET!

Kako god bilo, jedno je sigurno, da je Duško Radun, jedini načelnik, pa makar i bivši (Bosansko Grahovo) postigao het-trik na službenoj utakmici. Oborio je dosta rekorda, ovo je još jedan s kojim će se moći ponositi….