Fudbaleri Krupe konačno su dočekali trojku! Jednim ali vrijednim pogotkom savladali su Slobodu (1:0), i sada sa 19 bodova gotovo se priključili dvojcu Radnik – Olimpik, koji imaju po bod više, i jako teške rivale u sutrašnjim utakmicama. Zaslužena pobjeda Krupe, koja ako ovako nastavi, ima realne šanse da se izbori za opstanak.

Pavlović je u 10. minutu zaprijetio poslije prekida, ali udarac glavom završava pored gola. Mogao je i Jović možda bolje reagovati u 20. minuut, ali odbrana tuzlaka u posljednji čas otklanja opasnost. Ipak dva minuta kasnije, penl za domaćina!

Udarac Dujakovića sa 11 metara brani Golubović, ali Mandić natrčava i posprema je u mrežu za 1:0. Isti igrač je bio u odličnoj prilici i u 29. minutu, ali iz veoma izgledne situacije šutira preko gola.

U nastavku meča tuzlaci nešto ofanzivniji, ali bez pravih prilika, Krupa je konačno čvrstom igrom odbranila ono što joj u većini utakmica nije uspjelo, da sačuvaju stečenu prednost.

KRUPA – SLOBODA 1:0 (1:0)

Strijelac: 1:0 Mandić (24). Stadion: FK Krupa, igrano bez publike. Sudija: Adis Mulahasanović. Pomoćnici: Enes Đozić i Moamer Čaušević (svi iz Sarajeva). Delegat: Radika Marić (Bijeljina). Kontrolor: Antonio Blažević (Višići). Žuti karton: Galić, Jović, Mandić (Krupa), Maksimović, Beganović (Sloboda).

Krupa: Kolak, Karišik, Redžić, Pavlović, Dujaković, Jović (od 90. Aćimović), Muminović, Galić (od 69. Palić), Ćivić, Vukmanović (od 64. Nikolić), Mandić (od 90. Erak).

Sloboda: Golubović, Jusić, Beganović (od 79. Marković), Huseijnović (od 68. Đorđić), Beganović, Maksimović, Osmić, Mišković (od 60. Mujagić), Predragović (od 79. Alić), Ilić, Leko (od 46. Kurtalić).