Šef stručnog štaba Krupe, Slobodan Starčević, obavio je prozivku prvotimaca na početku priprema za drugi dio fudbalske sezone Premijer lige BiH. Na prvom okupljanju pojavilo se 30 igrača, uključujući i do sada jedino pojačanje, Salku Jazvina, dojučerašnjeg napadača Čapljine, ali i nekoliko fudbalera iz omladinskog pogona tima iz Krupe na Vrbasu.

I dalje je naš primarni cilj opstanak u društvu najboljih i mislim da smo na dobrom putu da to i ostvarimo. Trenutni plasman na četvrtu poziciju daje nam šansu da se plasiramo u Ligi za prvaka, što bi za nas bilo izuzetno značajno jer bi na taj način mogli da mladim igračima damo mnogo veću minutažu. Što se tiče pojačanja, stigao je Salko Jazvin i nadam se da će opravdati naša očekivanja – rekao je Slobodan Starčević.

Krupa će prvi dio priprema obaviti na svom stadionu, a 29. januara otputovaće u Ohrid gdje će obaviti petnaestodnevne pripreme.

Želimo da potpuno spremni dočekamo proljetni dio prvenstva i sve smo podredili  ostvarenju tog cilja. Za nas je veoma važno i to što će u isto vrijeme u Ohridu boraviti veliki broj ekipa, tako da nećemo imati problema da pronađemo odgovarajuće rivale za odigravanje kontrolnih mečeva – naglasio je direktor Krupe, Miroslav Balaban.

Krupljani će u BJR Makedoniji odigrati pet prijateljskih utakmica, a već sada su poznata imena četiri rivala.

Prvu utakmicu igramo 1. februara, a protivnik će nam biti makedonska Renova iz Džepčišta kod Tetova. Četiri dana kasnije rival nam je Mladost iz Lučana, za 7. februar još uvijek tražimo protivnika, a dan kasnije igramo sa subotičkim Spartakom. Posljednju provjeru imaćemo 11. februara protiv još jedne makedonske ekipe, Pelistera iz Bitolja – pojasnio je strateg Krupljana, Slobodan Starčević.

Inače, Krupljani su već dogovorili ”generalku” uoči početka drugog dijela šampionata, a ona će biti odigrana 18. februara protiv Metalegea iz Jajca, a prvi meč za bodove izabranike Slobodana Starčevića očekuje osam dana kasnije kada će u Krupi gostovati sarajevski Željezničar.