Igor Janković i zvanično je novi Šef Stručnog štaba FK Kozara!

Stručnjak koji je statao u prvoligašu iz Kozare, i svoje prve trenerske korake napravio baš ovdje, od najmlađih selekcijna pa do seniorskog tima potpisao je Ugovor na dvije godine.

On je na ovom mjestu zamjenio Vuleta Trivunovića, koji nije uspio da pronađe zajednički jezik sa Upravom kluba oko nastavka saradnje.

– Iskreno vratio se u svoj klub gdje sam i postigao najveće rezultat, pionirski i kadetski prvak BiH. Cilj je afirmacija mladih igrača, omladinska škola dobro radi i želja je baš iz te baze vratiti Kozara u sam vrh fudbala RS gdje joj je i mjesto. Moramo dovesti par pojačanja isključivo mladih igrača koji kroz afirmaciju u klubu mogu napredovati, a i klub kasnije da od njih profitira. Ambiciozna Uprava sastavljena od bivših Kozarinih igrača, ima jasnu viziju, afirmacija igrača i kvalitetna infrastruktura. Ove sezona cilj je “Liga za prvaka” –istakao je Igor Janković.

Janković je baš iz Kozare postao pomoćnik selektoru BiH reprezentacije Mehmedu Baždareviću, a vodio je još banjalučki Borac u Premijer ligi, te Tekstilac u eliti Srpske.

Kozara je jesen u Prvoj ligi RS završila na petoj poziciji i slijedio joj žestoka borba za ulazak u Ligu za prvaka, koja garantuje siguran opstanak u najvišem rangu Republike Srpske.