Borc rasterećen svih mogućih dešavanja, Sloga pod moranjem, jer u pitanju je opstanak!

A na klupi će najteže biti Vladi Jagodiću, dugogodišnjem vojniku Borca, a sada kormilaru Sloge, sa kojom je na korak od opstanka.

-Nisam želio da posljednje kolo odlučuje! Pogotovo da to bude protiv Borca. Neminovna je bila borba za opstanak, devet utakmica sam tu. U naletu nas drže dvije pobjede u Tuzli, protiv Slobode i Sitija, ali imali smo i neplanirani kiks u Doboju protiv Trebinja. Borac je neopterećen, i može biti veoma nezgodan. U grču je teško igrati, a nekako mi se čini da mi lakše igramo na strani. Pored dvije pobjede u Tuzli, osvojili smo bod i protiv Sarajeva. Možemo završiti sedmi, a možemo ispasti, i onda svi vidite kako je tanka nit, između pakla i raja. Moramo biti optimisti, ne smijemo izgubiti, a ako možemo i da pobijedimo, jer onda nemoramo gledati u tuđa dvorišta – istakao je Jagodič, pa pozvao navijače da u nedjelju od 17.00 časova popune “Luke”:

-Pozivam sve one kojima je Sloga u srcu, da dođu na “Luke” i pomognu nam da se na kraju svi zajedno radujemo. Kada sam došao u Doboj obećao sam gradonačelniku Borisu Jeriniću da ćemo ostati, i da će za to dovoljno biti 36 bodova. Na korak smo od toga, a taj korak napravićemo u nedjelju – optimistički je poručio Jagodić.