BH fudbal davno je dotakao dno. To vide svi, izuzev valjda onih koji odlučuju o njemu, NFSBiH.

Visokopozicionirani funkcioneri, koji su na te pozicije stigli najmanje zahvaljujući fudbalu i dalje „široke narodne mase“ uveseljavaju svojim umijećima, kako nam je sve potaman. Jeste, ali njima, nih nekoliko, ili da budemo optimistični, nekoliko desetina vucibatina od Novog Grada do Trebinja, ili od Orašja do Neuma ubira plodove napaćenog fudbala, i ne misli odustati, dok i poslednji list sa suve grane zvani FSBiH ne ode u tri lijepe PM.

A, do tada, putuj Evropo…..

Kako drugačije nazvati ono što se dešavalo na utakmici Željezničar – Radnik. Nisu ovaj put sudije u pitanju, već poljana na kojoj su igrali. „Grbavica“, kako vole je nazvati bh ljubitelji sporta, „hram fudbala“. Zamislite hram!

Hram sprdačine, blata, neukusa, jada i čemera, gdje se lopta patila. Ma, nije ona živo biće, ali da jeste crvenila bi se od stida!

Ona oranica nije za fudbala, i to što prije shvate u Sarajevu, biće bolje svima. Nisu ni ostali tereni mnogo bolji, ali za „Grbavicu“ su „Park prinčeva“…..

A, ta ista „Grbavica“ samo dva mjeseca ranije osramotila je bh fudbal i u kvalifikacijama za Mundijal. To što nam se smijao  sav civililizovani fudbalski svijet nije mnogo zabolio fudbalsko Sarajevo, a smijali su nam se kao nikada. Nisu mogli vjerovati gdje igra jedna reprezentacija koja hoće na Svjetsko prvenstvo. Drvena centralna tribina, kao iz kultnog filma „Montevideo Bog te video“, a novinari kad zasjednu u svoju ložu pola terena vide, a onu drugu kada je lopta tamo „osluškuju“ po ehu publike. Očekujete da iz grbavičkog tunele ugledate Tirketa, Mošu Marjanovića, ili u najboljem slučaju Asima Ferhatovića sa rajom…

Gospodo iz Sarajeva, ako niste znali, na izmaku smo 2017. godine, stadion poput „Grbavice“ sve sa onom kultnom travom ide u muzej. Nemate za novi, batalite fudbal, jer džaba vam titule, najčešće otete, kad će vam se i dalje smijati Evropa i svijet.

Kaže Čeferin, ulažite u infrastrukturu. E, moj slovenac, ne znaš ti kako je povaljati protivnika u glibu do koljena, gdje se linije vide samo na zagrijavanju, a penal šutiraš “otprilike” sa 12, ili 10 metara, tu je to negdje….

Kakva „Grbavica“, takav i savez, jadan i u blatu…..