Rudar Prijedor će ulogu favorita u 4. kolu m:tel Prve lige Republike Srpske pokušati da opravda u subotu, 29. avgusta na Gradskom stadionu, gdje dočekuju ekipu Alfa Modriča. Utakmica je zakazana za 16.30 časova i biće odigrana bez prisustva publike. Rudar se nakon tri kola nalazi na trećoj poziciji na tabeli, sa skupljenih 7 bodova koliko ima i vodeća Kozara iz Gradiške.

– Očekuje nas utakmica koja, kao u ostalom i sve u ligi, neće biti nimalo laka. Takođe je najavljeno da će se igrati po visokoj temperaturi. Ostaje žal što ćemo i ovaj meč igrati pred praznim tribinama, što po meni oduzima veliki dio smisla zbog čega se fudbal igra. Što se tiče igračkog kadra, svi igrači su u trenažnom pogonu, vrijedno radimo, spremamo se i pokušaćemo da ostvarimo naš cilj a to su nova 3 boda koja će nas približiti konačnom cilju, tj. osvajanju titule i plasmanu u Premijer ligu BIH. Sve ekipe su protiv nas defanzivno orijentisane, i nije nam bilo lako da skupimo bodove. U prva dva kola smo stvorili mnogo šansi koje nismo realizovali. Sa druge strane, u trećem kolu nismo stvarali šanse, a uspijeli smo da pobijedimo. Mislim da ćemo iz kola u kolo igrati sve stabilnije, jer proces oformljavanja tima sa dobrom igrom i smanjenjem grešaka na minimum je još u toku – naglasio je Dino Sikirić, prvi pomoćnik Savića na klupi Rudar Prijedora.

Iskusni zadnji vezni Rudara, Nemanja Matović, očekuje novu pobjedu:

– Utakmicu protiv Alfa Modriče dočekujemo u dobrom raspoloženju. Ulogu favorita moramo opravdati na terenu. Uz dobar pristup i odnos kao na prethodnim utakmicama, mislim da tri boda neće izostati – naglasio je Matović, a slično razmišlja i Mile Kovačević, strijelac pobjedonosnog gola u prošlom kolu protiv Zvijezde 09:

– Očekuje nas teška utakmica, ali uvjeren sam da ćemo uz dobar pristup i neizostavnu želju uspijeti da nastavimo naš pobjednički niz.