Mladi fudbaleri Hercegovca iz Bileće jedini će iz BiH učestvovati na međunarodnom turniru za kadete, koji će biti održan u Dubaiju od 1. do 6. januara, najavilo je rukovodstvo ovog kolektiva!

Predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba Hercegovac Radovan Uljarević rekao je da je to prestižni turnir i prvi veliki iskorak Hercegovca na neko svjetsko takmičenje, na kojem će učestvovati 18 dječaka do 18 godina i pet članova uprave kluba.

On je naveo da turnir u Ujedinjenim Arapskim Emiratima organizuje ekipa “Al ain” iz Dubaija, a osim domaćina i bilećkog Hercegovca, učestvovaće po jedna ekipa iz Srbije i Sjeverne Makedonije.

-Mladi fudbaleri Hercegovca dobili su poziv za učešće na tom turniru zahvaljujući nekadašnjem fudbaleru tog kluba iz Dubaija i bivšem fudbaleru beogradske Crvene zvezde Nenadu Jestroviću, a sve troškove učešća na turniru snosi domaćin – istakao je Uljarević.

Načelnik opštine Bileća Veselin Vujović rekao je nakon prijema za mlade fudbalere pred njihov odlazak na ovaj turnir da to predstavlja veliki uspjeh i da se nada da će na najbolji način predstavljati svoj grad.

On je istakao da Bileća ima mnoge uspješne sportiste, među kojima je najpoznatija odbojkašica Tijana Bošković, te se nada i drugim uspješnim sportskim karijerama mladih Bilećana.

Vujović je izrazio žaljenje što opština ne može još više finansijski da podrži razvoj sporta u Bileći, ali će nastaviti u skladu sa mogućnostima.