Tomisav Ivković i zvanično je predstavljen na konferenciji za novinare za novog šefa Stručnog štaba banjalučkog premijerligaša. On je na tom mjestu naslijedio Nemanju Miljanovića, koji je podnio ostavku, poslije neubjedljive igre u Prijedoru (2:2), ali i eliminacije u Kupu BiH.

– Biću iskren kao i uvijek. Ne želim reći da je moj dolazak u Borac bio povezan da preuzmem ekipu. Žao mi je što je Miljanović otišao, imali smo veoma dobar odnos. Proveli smo dosta vremena zajedno. Svaki čovjek odlučuje za sebe. Nisam se nadao njegovoj odluci. Promijeniti tri trenera u sezoni nije dobro za klub. Moramo razmišljati da budemo organizvaniji i pametniji. Јedina moja prednost je ta što sam bio na svakom treningu i poznajem igrače – istakao je Ivković.

On je rekao da u ekipi koju je preuzeo neće biti mnogo promjena.

– Svi ostajemo na svojim mjestima, tako da nema šta da se mijenja. To su kvalitetni ljudi koji rade da Borac bude bolji. Kada govorimo o igračkom kadru, možda ćemo promijeniti sitnice u načinu igranja i u taktičkom smislu da budemo drugačiji. Ništa ne ide preko noći. Moramo razmišljati prvo o sebi. Biće malih promjena. Najveći problem je to što imamo sedam stranaca. Oni moraju praviti razliku u ekipi. Svi stranci koji budu dolazili u budućnosti moraće praviti razliku – jasan je Ivković.

Vatreno krštenje, čini se, nikada teže, jer mu na Gradski stadion stiže Zrinjski, sastav koji je u prethodna dva duela ove sezone Borcu “utrpao” 10 golova.