U prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske u Banjaluci danas je, pod predsjedavanjem Vice Zeljkovića, održana 12. redovna sjednica Izvršnog odbora FSRS na kojoj se razmatralo 11 tački dnevnog reda.

Nakon usvajanja Izvoda zapisnika sa 11. sjednice Izvršnog odbora FSRS održane 16. marta 2022. godine, usvojene su odluke Komiteta za hitna pitanja donesene između dvije sjednice “fudbalske vlade”.

Informaciju o sjednici “ad hok” Komisije za reorganizaciju drugih liga podnio je Dušan Marković, potpredsjednik FSRS i ona je prihvaćena.

Članarina službenih lica FSRS za 2022. godinu ostala je nepromijenjena u odnosu na prethodni period, a na prijedlog generalnog sekretara donesena je odluka o popuni radnih mjesta u Administrativnom sekretarijatu FSRS.

Prolongirani su rokovi za licenciranje klubova FSRS o to održavanje sjednice Prvostepene komisije do 5. maja 2022, a Drugostepene komisije do 25. maja 2022. godine.

Donesena je i odluka o izradi Monografije Fudbalskog saveza Republike Srpske povodom obilježavanja jubileja Saveza od 30 godina postojanja i rada, a razgovaralo se i o Akademiji saveza u povodu ovog jubileja.

Razmatrani su i usvojeni izvještaji godišnjeg obračuna prihoda u rashoda budžeta FSRS, kao i Revizorskog, odnosno Izvještaja o radu za 2021. godinu.

Takođe, razmatrani su u usvojeni planovi Budžeta FSRS za 2022. godinu kao i Program rada Saveza za 2022. u kojem su glavni planovi izgradnja terena i infrastrukture.

Razmatrani su i usvojeni jednoglasno izvještaji pravnih tijela FSRS, Disciplinske i Apelacione komisije FSRS.

Pod tačkom razno zakazana je redovna godišnja Skupština FSRS koja će biti održana u petak, 13. maja 2022. godine s početkom u 14 časova u Banskom dvoru (mala vijećnica).

Takođe, biće upućeno pismo namjere prema Savezu opština i gradova Republike Srpske u vezi izgradnje sedam terena sa vještačkom travom u Republici Srpskoj.