U 66. godini u Zagrebu je preminuo Albert Pobor, nekadašnji legendarni fudbaler banjalučkog Borca i novigradske Slobode.

Pobor je ostavio velikog traga u banjalučkom Borcu, jer je krajem 80 – ih godina bio predvodnik generacije koja je prvo osvojila Kup Maršala Tita, a potom i izborila plasman u Prvu ligu Jugoslavije.

Ostaće upamćeno da je Pobor evrogolom (zakucao loptu glavom sa 16 metara) u polufinalu Kupa Jugoslavije u prvom meču protiv Prištine Borcu donio izjednačenje, koje ga je kasnije poslije revanša i penala odvelo u finale. Nažalost, tu nije bio u zapisniku zbog sukoba sa tadašnjim trenerom Husnijom Fazlićem, iako je do samog finala bio jedan od najstandardnijih igrača “crveno-plavih”.

U Kužeovom Borcu bio nezamjenljiva karika ka putu ka Prvoj ligi, a tog ljeta se već kao 33 – ogodišnjak vratio u Slobodu.

Ostaće upamćen kao veliki majstor fudbala, njegovi potezi plijenili su pažnju širom bivše države. Tako se Pobor na “nekom boljem i ljepšem mjestu” pridružio preminulim saigračima, Slobodanu Karaliću, Suadu Bešireviću i treneru Josipu Kužeu.

Albert Pobor će biti sahranjen u ponedjeljak u Zagrebu na groblju u Sesvetama.