Brzo otvorite zvanični sajt Fudbalskog saveza Republike Srpske (fsrs.org) i pročitajte poslednju vijest o rekordnoj posjeti na stadionima u Prvoj ligi RS. Konačno su počeli kritikovati sami sebe!……Malo sutra…….Takvih informacija nema, o tome se ne raspravlja na Izvršnom odboru, to je tabu tema, odnosno tema o kojoj se ne priča, jer “vlastodržci” imaju preča posla, treba između sebe podijeliti silne naloge, i tako u krug  iz sedmice u sedmicu. Nije im lako, ali izborili su se za te privilegije…..

Šalu na stranu (ili zbilju), ali posjeta u 9. kolu elite Srpske iznenadila je čak i nas, velike kritičare sistema koji (ne)uspješno plovi našim fudbalskim vodama. Na šest utakmica skupilo se 710 gledalaca, ako ih tako možemo i nazvati….(Modriča 100, Istočno Sarajevo 200, Krupa na Vrbasu 50, Velika Obarska 70, Zvornik 150, Foča 140). Brojke koje pokazuju sav čemer i jad fudbala Republike Srpske,a nije da nije bilo zanimljivih mečeva. Čak dva susreta su bila ne(tako) davno i premijerligaška, Drina – Borac i Slavija – Rudar Prijedor. Ali, i oni su bili magnet, ali za prazne tribine!, ukupno 290 gledalaca.

Sa ovim prosjekom Republika Srpska je ubjedljivo na poslednjem mjestu u evropskoj porodici fudbala, ako sebe uopšte možemo svrstati u tu kategoriju. Ovaj put nećemo se mjeriti sa braćom Crnogorcima, nećemo se uopšte ravnati, jer više nemamo skim….